Εντός των επόμενων ημέρων το Διοικητικό Συμβούλιο ( ΔΣ) της ΑΗΚ θα αποφασίσει εάν θα επιβληθεί ή όχι η αύξηση του 6% στους λογαριασμούς του ηλεκτρισμού. Στο πλαίσιο της συζήτησης του προϋπολογισμού της ΑΗΚ στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Γιώργος Πέτρου, ανέφερε πως η απόφαση θα ληφθεί σύντομα. «Κάντε λίγη υπομονή λίγες ημέρες, έγινε πολύ δουλεία.

Είμαστε πολύ κοντά και εντός των ημερών θα βγει απόφαση» σημείωσε. Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου, η ΑΗΚ θα προχωρήσει σε δύο μηχανών οι οποίες θα τοποθετηθούν στον ηλεκτροπαραγωγό σταθμό Δεκέλειας, προσθέτοντας πως το κόστος αγοράς υπολογίζεται στα €80 εκατ. ενώ μαζί με την λειτουργία αποθηκευτικών χώρος το κόστος θα ανέλθει στα €110 εκατ. με €120 εκατ. Παράλληλα, σημείωσε πως η ΑΗΚ αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις οι οποίες αναμένεται να αυξηθούν και να ενταθούν λόγω της πράσινης και ενεργειακής μετάβασης.

«Η περίοδος που διανύουμε έχει χαρακτηριστεί ως και ηλεκτρική δεκαετία» προσθέτοντας πως «η ΑΗΚ έχει μετεξελιχθεί σε ένα Οργανισμό λειτουργικά και λογιστικά διαχωρισμένο» . Σύμφωνα με τον κ. Πέτρου η Αρχή είναι προσηλωμένη στον στόχο και στην αποστολή της για την υλοποίηση των επενδύσεων και των υποδομών για τον εκσυγχρονισμό του συστήματος ηλεκτρικής ενεργειας. Παράλληλα ο κ. Πέτρου, αναφέρθηκε στους σκοπούς της ΑΗΚ οι οποίοι είναι η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος και η συνεχής βελτίωση των τεσσάρων βασικών ρυθμιζόμενων δραστηριοτήτων, που είναι η παραγωγή, μεταφορά διανομή και προμήθεια ηλεκτρικής ενέργειας για βελτίωση όλων των χρηστών του ηλεκτρικού συστήματος της Κύπρου και των πελατών της ΑΗΚ. Στους στόχους, είναι και η υλοποίηση του αναπτυξιακού προγράμματος των μη ρυθμιζόμενων δραστηριότητων της ΑΗΚ καθώς και η υλοποίηση του προγράμματος συντήρησης του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων.