Σε μονόωρη στάση εργασίας κατέρχονται από τις 1330 μέχρι τις 1430 οι εργαζόμενοι στο ΡΙΚ διαμαρτυρόμενοι για την μη καταβολή των μισθών Μαρτίου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο ΓΓ της ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου είπε ότι με βάση την νομοθεσία πρέπει οι εργαζόμενοι να πληρώνονται την τελευταία ημέρα του μήνα. «Αυτό δεν έγινε κατορθωτό και αντιλαμβάνεστε ότι δημιουργεί σωρεία ζητημάτων. Οι εργαζόμενοι είναι οικογενειάρχες, άνθρωποι με δάνεια, υποχρεώσεις που είναι εκτεθειμένοι και εξαρτώνται από τον μισθό τους για να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους», ανέφερε.

Είχαμε εξαγγείλει οι συντεχνίες πιο μεγάλης εμβέλειας μέτρα, συνέχισε, όμως μετά την χθεσινή επίσημη ενημέρωση από το Διοικητικό Συμβούλιο των ενεργειών που έγιναν από το ίδιο το Διοικητικό Συμβούλιο καθώς και την δική μας εμπλοκή ως ΣΗΔΗΚΕΚ-ΠΕΟ και ΟΗΟ-ΣΕΚ που είδαμε και συνεννοηθήκαμε με τους Υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών και Εργασίας διαπιστώσαμε ότι έγινε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Αν δεν έγινε η καταβολή μισθών, σημείωσε, είναι γιατί υπάρχουν κάποιες τεχνικές διεργασίες που δεν μπορούσαν να υπερπηδηθούν που αφορούν τις Τράπεζες.

Παρόλα ταύτα, πρόσθεσε, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ότι θα κάνουν μια ώρα στάση εργασίας σήμερα από τις 1330 μέχρι τις 1430 στο ΡΙΚ για να δώσουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να έρχεται η τελευταία ημέρα και να είναι αμφίβολο αν θα πληρωθούν καθώς και για άλλα προβλήματα που υπάρχουν στο ΡΙΚ.

«Αν παρ΄ ελπίδα δεν καταβληθούν οι μισθοί την Τρίτη θα κορυφωθούν τα μέτρα, αλλά σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έχουμε, μας αφήνουν να είμαστε ικανοποιημένοι ότι οι μισθοί θα καταβληθούν», σημείωσε.

Από την πλευρά του ο Ανδρέας Ηλία της ΟΗΟ-ΣΕΚ είπε οι λόγοι που δεν έγιναν οι πληρωμές Μαρτίου είναι γιατί καθυστέρησε ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ να εγκριθεί αφού μόλις ψες εγκρίθηκε από την Βουλή των Αντιπροσώπων και αφετέρου επειδή έτυχε και το ζήτημα των αποζημιώσεων στην Ευδοκία Λοίζου, την εργαζόμενη στο ΡΙΚ που αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας, της οποίας ο δικηγόρος δέσμευσε τους λογαριασμούς του ΡΙΚ μέχρι να καταβληθεί η αποζημίωση.