Ελαφρώς αυξημένο επιτόκιο, για τα πρώτα δύο χρόνια θα προσφέρουν τα νέα εξαετή ομόλογα που θα εκδώσει η Κυπριακή Δημοκρατία. Συγκεκριμένα για το ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο για τους πρώτους 24 μήνες για τα νέα ομόλογα αυξάνεται στο 1,25% από 1,00% σε σχέση με τα εξαετή ομόλογα της προηγούμενης σειράς. Το ετήσιο ονομαστικό επιτόκιο καταγράφει μικρές διαφορές και για το υπόλοιπο της λήξης τους, με μικρή αύξηση για την περίοδο από 24 μέχρι 48 μήνες και μικρή πτώση για τις υπόλοιπες περιόδους.

Πιο αναλυτικά το Γραφείο Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους ανακοίνωσε πριν από λίγο ότι τα επιτόκια των εξαετών ονομαστικών κυβερνητικών ομολόγων για φυσικά πρόσωπα (εφεξής «ομολόγων»), με έναρξη ισχύος την 2η σειρά (Ιούλιος) του 2024, για την οποία θα παραλαμβάνονται αιτήσεις κατά τον μήνα Ιούνιο του 2024, θα αποδίδουν ετήσια επιτόκια, όπως αυτά παρουσιάζονται πιο κάτω:

Το μέσο σταθμικό ετήσιο επιτόκιο, σε περίπτωση κατοχής του ομολόγου μέχρι τη λήξη του (6 χρόνια), ανέρχεται – κατά προσέγγιση – σε 1,367% (1,366667%). 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται:

Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου

Τηλ. Επικοινωνίας: 22712300