Την απομάκρυνση των τεράστιων πινακίδων τύπου “ρακέτα” από επιχειρήσεις εντός των δημοτικών ορίων Πάφου, που αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο εδώ και ένα χρόνο, ακόμη να την δουν οι πολίτες.

Αν και η δημοτική αρχή αποφάσισε την απομάκρυνση των συγκεκριμένων γιγαντιαίων διαστάσεων πινακίδων αφενός μεν αφού είναι αντιαισθητικές και ερχόμενες σε ευθεία αντίθεση με την κλίμακα δομημένου και φυσικού περιβάλλοντος στην Πάφο και αφετέρου επειδή προκαλούν έντονη αντίδραση άλλων εμπορευομένων, αλλά και περιοίκων, οι κατασκευές αυτές εξακολουθούν να είναι στη θέση τους.

Αιτία της καθυστέρησης αυτής, διευκρινίζουν μιλώντας στον «Φ» δημοτικές πηγές, είναι η μη προώθηση ακόμη της σχετικής νομοθεσίας προς ψήφιση, προκειμένου οι οικείες αρχές να έχουν το δικαίωμα της επέμβασης και της επιβολής στις επιχειρήσεις της απομάκρυνσης των αντιαισθητικών αυτών πινακίδων.

Οι εν λόγω γιγαντοεπιγραφές βρίσκονται σε πολυσύχναστα σημεία του Δήμου Πάφου και αφορούν ως επί το πλείστο σε συγκεκριμένες υπεραγορές και σε ταχυφαγεία. Είναι τοποθετημένες στις λεωφόρους Τάφοι των Βασιλέων, Αποστόλου Παύλου και στον Βόρειο Παρακαμπτήριο.

Η απομάκρυνση των επιγραφών τύπου “ρακέτα” αντιμετωπίζεται εκ νέου ως πρωτεύουσας σημασίας ενέργεια για τον Δήμο Πάφου, αφού τα παράπονα ήταν έντονα από πολίτες ότι ενώ πολύ μικρότερες πινακίδες απομακρύνονται από επιχειρήσεις στα πλαίσια της ευνομίας, οι τεράστιες αυτές πινακίδες παρέμεναν ανενόχλητες λόγω του μεγέθους των επιχειρήσεων.