Την από κοινού ανάπτυξη φωτοβολταϊκού πάρκου συνολικής δυναμικότητας γύρω στα 9 MW συμφώνησαν το ΤΕΠΑΚ και ο Δήμος Πολεμιδιών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανεπιστημίου, τη συμφωνία συνεργασίας για ανάπτυξη του φωτοβολταϊκού πάρκου, που θα βρίσκεται σε ιδιόκτητη γη του Δήμου, υπέγραψαν, στις 13 Μαϊου, ο Πρύτανης, καθηγητής Παναγιώτης Ζαφείρης και ο Δήμαρχος Κ. Πολεμιδιών, Νίκος Αναστασίου.

Στόχος της συνεργασίας, προστίθεται, είναι η κάλυψη των ενεργειακών αναγκών του ΤΕΠΑΚ, του Δήμου και κατοίκων της περιοχής, με έναν φιλικό προς το περιβάλλον τρόπο, αξιοποιώντας τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας (ΑΠΕ).

Επιπλέον, το ΤΕΠΑΚ θα αξιοποιήσει το φωτοβολταϊκό πάρκο για ερευνητικούς σκοπούς στον τομέα των ΑΠΕ, με την έρευνα να εστιάζεται στην ανάπτυξη νέων τεχνολογιών για την παραγωγή καθαρής ενέργειας, καθώς και στη βελτίωση της αποδοτικότητας των φωτοβολταϊκών συστημάτων.

«Η συμφωνία αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενεργειακής αυτονομίας του ΤΕΠΑΚ και του Δήμου Πολεμιδιών, ενώ θα συμβάλλει στην περαιτέρω προώθηση και ανάπτυξη της χρήσης ΑΠΕ στην Κύπρο», προστίθεται.

Το έργο βρίσκεται στο στάδιο του αρχικού σχεδιασμού και της εξασφάλισης των απαραίτητων εγκρίσεων, καταλήγει η ανακοίνωση.