Ο Σύνδεσμος Αιολικής Ενέργειας Κύπρου (ΣΑΕΚ) σε συνεργασία με το νηπιαγωγείο Χρυσελεούσας Στροβόλου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Άνεμου που έχει καθιερωθεί η 15η Ιουνίου, πραγματοποίησε την Τρίτη 14/06/22 εκδήλωση ενημερωτικού χαρακτήρα, παρουσιάζοντας σύντομο φιλμάκι («Πως παράγεται η αιολική ενέργεια») για τα οφέλη της αιολικής ενέργειας, την κλιματική αλλαγή, την προστασία του περιβάλλοντος, την προοπτική των ΑΠΕ και την αειφόρο ανάπτυξη στον τόπο μας.

Στόχος της γιορτής αυτής είναι η ευαισθητοποίηση των αρμοδίων, του κοινού και της σωστής καλλιέργειας και νοοτροπίας των παιδιών και της νέας γενιάς γενικότερα στην αιολική ενέργεια και τις δυνατότητες του ανέμου για την παραγωγή «καθαρού» ηλεκτρισμού. Άλλωστε τα παιδιά είναι το μέλλον μας και η ελπίδα για το καλύτερο!

 Σε όλα τα παιδάκια δόθηκαν αναμνηστικά δωράκια – χάρτινη ανεμογεννήτρια, αυτοκόλλητα και ενημερωτικό έντυπο για μαθητές «Μαθαίνω για την αιολική ενέργεια».  Το περιεχόμενο του εντύπου προετοιμάστηκε και επιμελήθηκε αρχικά το 2013 ο Μηχανολόγος Μηχανικός κ. Σωτήρης Σιακαλλής για το Σύνδεσμο Αιολικής Ενέργειας Κύπρου (ΣΑΕΚ) ως μέρος της προσφοράς του ΣΑΕΚ στην κοινωνία της Κύπρου και ειδικότερα στα νέα παιδιά. Επικαιροποιήθηκε, αναδιατυπώθηκε και επανασχεδιάστηκε από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) για τους μικρούς της φίλους που θέλουν να μάθουν για την αιολική ενέργεια.

Ο ΣΑΕΚ από το 2009 συμμετέχει ενεργά στην «Παγκόσμια Ημέρα Ανέμου» σε κοινές δραστηριότητες με τις υπόλοιπες χώρες μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οι οποίες πραγματοποιούνται στην κάθε χώρα.

Ευχαριστούμε θερμά την Διευθύντρια, τις Δασκάλες, την Πρόεδρο του Συνδέσμου Γονέων και κυρίως τα παιδάκια του νηπιαγωγείου Χρυσελεούσας Στροβόλου για τη φιλοξενία και τη συνεργασία.

Έχουμε ακόμη πολλά από κοινού να πράξουμε με βάση τις Ευρωπαϊκές μας υποχρεώσεις και είναι σημαντικό τα επιχειρηματικά οργανωμένα σύνολα όπως ο ΣΑΕΚ, οι φορείς εκπαίδευσης και η συντεταγμένη πολιτεία να δηλώνουμε παρόντες.