Στη μάχη ανάμεσα στη θάλασσα και στο βουνό, για μια ακόμη φορά κέρδισε η μπλε δροσιά. Αγία Νάπα, Παραλίμνι, Λάρνακα, Λεμεσός, Πάφος, Πόλη Χρυσοχούς, Λατσί, προσέλκυσαν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου χιλιάδες τουρίστες, τόσο από το εσωτερικό της νήσου, όσο και από το εξωτερικό.

Όλοι τους, επέλεξαν τη δροσιά του νερού και έτσι, όλες οι οργανωμένες παραλίες –και όχι μόνο– ήταν πατάς με πατώ σε, τόσο το Σάββατο, όσο και την Κυριακή.

Λόγω των καιρικών συνθηκών με τις μεγάλες θερμοκρασίες κατά τη διάρκεια της ημέρας, στις παραλίες ήταν συγκεντρωμένοι αρκετοί τουρίστες και κατά τη διάρκεια της νύκτας. Το φαινόμενο, της συγκέντρωσης δηλαδή τουριστών στις παραλίες κατά τη διάρκεια της νύκτας, προκειμένου να απολαύσουν δροσιά και να μην κινδυνεύουν από εγκαύματα, είναι σύνηθες τα τελευταία χρόνια. Νυκτερινοί κολυμβητές, συγκεντρώνονται σε παραλίες, οργανωμένες και μη, από νωρίς το απόγευμα, μέχρι και μετά τα μεσάνυκτα. Κάποιοι μάλιστα, συνηθίζουν, όταν βρίσκονται σε άδεια και δεν έχουν επαγγελματικές υποχρεώσεις, να παραμένουν στο δροσερό νερό της θάλασσας, μέχρι τις πρωινές ώρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Φωνές ξενοδοχοϋπαλλήλων για τη συλλογική σύμβαση

Λόγω των εξορμήσεων στις παραλίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στις παράλιες περιοχές, κοντά σε οργανωμένες παραλίες, έτριβαν τα χέρια τους από χαρά και ικανοποίηση χθες και προχθές. Και αυτό, επειδή είδαν τα ταμεία τους να γεμίζουν και πάλι, όπως στην προ του κορωνοϊού εποχή.

Αισχροκέρδεια

Παρά το γεγονός όμως ότι η τύχη τους χαμογέλασε και είχαν μπόλικα έσοδα τις δύο αυτές μέρες, κάποιοι από αυτούς δεν δίστασαν να αισχροκερδήσουν, σε βάρος, όχι μόνο ξένων τουριστών, αλλά και ντόπιων.

Όπως χαρακτηριστικά κατάγγειλε στον «Φ» κάτοικος Λευκωσίας, που το Σάββατο πήγε σε γνωστή και κοσμοπολίτικη παραλία στην Αγία Νάπα, κάθισε με τη σύντροφό του σε παραλιακό κέντρο και παράγγειλε κυπριακό καφέ και ένα μικρό ποτήρι χυμό. Όταν πήγε να πληρώσει, του είπαν ότι χρωστά 16 ευρώ. Σιώπησε, δεν διαμαρτυρήθηκε και πλήρωσε για να μην κάνει επεισόδιο –όπως αναφέρει– όμως διερωτήθηκε τι κάνουν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες –όπως το Υφυπουργείο τουρισμού– που ασχολούνται με τέτοια θέματα και υποτίθεται προστατεύουν τους τουρίστες από τέτοια φαινόμενα. Ο ίδιος Λευκωσιάτης, ανέφερε επιπλέον ότι όπως πρόσεξε, στο συγκεκριμένο παραλιακό κέντρο υπήρχε αναρτημένη λίστα με τα προϊόντα που προσφέρει, όμως πουθενά δεν αναγραφόταν η τιμή χρέωσης που επιβάλλει η συγκεκριμένη εταιρεία στους πελάτες της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρόμοια επεισόδια, σε βάρος τουριστών, καταγράφονται συχνά στις πολυσύχναστες –κυρίως παράλιες– περιοχές γι’ αυτό και οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, καλούν τους πολίτες να προβαίνουν σε σχετικές καταγγελίες, προκειμένου να εκλείψει το φαινόμενο.