Το Υφυπουργείο Τουρισμού παρουσίασε σήμερα την μελέτη για την βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των διαμερισμάτων Χρυσοχούς και Τηλλυρίας. Την μελέτη παρουσίασε ο Υφυπουργός Τουρισμού, Σάββας Περδίος, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς, στην παρουσία τουριστικών φορέων της επαρχίας Πάφου, των τοπικών αρχών των δύο ακριτικών περιοχών και εκπροσώπων φορέων, οργανώσεων και πολιτών.

Ο κ. Περδίος τόνισε ότι η προσπάθεια που παρουσιάζεται επισήμως για πρώτη φορά σήμερα αφορά σε μια ανάπτυξη που θα έχει βιώσιμα αποτελέσματα και όχι απλώς τουριστικές πρακτικές που ακολουθούνται παντού και γενικευμένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυξημένη τουριστική κίνηση σε Τηλλυρία και Πόλη Χρυσοχούς

«Είναι η πρώτη φορά που η βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη των δύο αυτών περιοχών», επεσήμανε, «ενσωματώνεται σε στρατηγικό πλάνο του κράτους. Από το νέο χρόνο, μπαίνουμε στο μεσοπρόθεσμο πλάνο δράσης της εθνικής στρατηγικής τουρισμού τριετούς διάρκειας και αρκετές από τις δράσεις θα ενσωματωθούν στο πλάνο αυτό».

Το Υφυπουργείο, η Κυβέρνηση και οι μελετητές της βιώσιμης αυτής ανάπτυξης, κατέληξε ο Σάββας Περδίος, είναι πανευτυχείς που έφθασε η μέρα αυτή, μετά από χρόνια συνεχών επαφών, επισκέψεων, μελετών επί τόπου και διαβουλεύσεων με τους ανθρώπους των δύο διαμερισμάτων.