Η τουριστική κίνηση στην Κύπρο έχει φτάσει μέχρι στιγμής στο 75% σε σχέση με το 2019, ανέφερε ο Υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος, προσθέτοντας ότι υπάρχουν πλέον στο νησί περισσότεροι τουρίστες από διάφορες άλλες αγορές, όπως τη Γερμανία, την Ελβετία, τη Γαλλία και την Ελλάδα.

Σε δηλώσεις στο Φρέναρος ο κ.  Περδίος είπε ότι «αν αναλογιστεί κανείς τις αντιξοότητες των τελευταίων ετών, δηλαδή την πανδημία του κορωνοϊού και τον πόλεμο στην Ουκρανία, δεν τα πηγαίνουμε και άσχημα. Ευτυχώς βλέπουμε τα αποτελέσματα της δουλειάς των τελευταίων τριών ετών, αυτές τις προσπάθειες να έχουμε καινούργιες αγορές ή περισσότερη σημασία σε αγορές που ήταν ίσως δευτερεύουσας σημασίας στο παρελθόν».

Πρόσθεσε ότι «βλέπουμε πλέον περισσότερους Γερμανούς, Ελλαδίτες, Γάλλους, Πολωνούς, Ελβετούς, Σκανδιναβούς, Ούγγρους, Ισραηλινούς και άλλες εθνικότητες να επισκέπτονται την Κύπρο. Αυτά όλα δεν είναι αποτελέσματα μόνο της φετινής δουλειάς αλλά των τελευταίων τριών ετών από όλους τους φορείς του τουρισμού, αλλά και του Υπουργείου Μεταφορών και της Hermes για το θέμα της συνδεσιμότητας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όπως είπε ο κ. Περδίος «λειτουργήσαμε πάρα πολύ έγκαιρα. Όταν ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία, είχαμε έτοιμο ένα πλάνο Βήτα, ξέραμε προς τα που θα κινηθούμε για να αναπληρώσουμε όσο γίνεται τη χασούρα από τη ρωσική και την ουκρανική αγορά και νομίζω ότι είμαστε σε καλά επίπεδα».

Σημείωσε ότι «αυτή τη στιγμή η κίνηση είναι περίπου στο 75% σε σχέση με το 2019. Βλέπουμε ότι και ο Ιούλιος πήγε πάρα πολύ καλά, το ίδιο και ο Αύγουστος, ενώ αναμένουμε πολύ καλές πληρότητες και τον Σεπτέμβριο».