Πολύ καλύτερα από τις αρχικές προσδοκίες έκλεισε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το φετινό πρόγραμμα δρομολογίων του επιβατικού οχηματαγωγού M/V Daleela, το οποίο πραγματοποιούσε την επιδοτούμενη από την ΕΕ επιβατική σύνδεση Κύπρου-Ελλάδας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που εξασφάλισε η στήλη από αρμόδιες πηγές, το επιβατικό οχηματαγωγό μετέφερε συνολικά 7.900 επιβάτες, με τις αρχικές προσδοκίες να ήταν μεταξύ 4.500-5.000 επιβάτες. Σε σχέση με την πληρότητα, όπως μας τονίστηκε στις καμπίνες ήταν σχεδόν στο 100%, σε αντίθεση με τις αεροπορικές θέσεις, στις οποίες υπήρχαν αρκετές θέσεις κενές. Αυτό ενδεχομένως να οδηγήσει την ανάδοχο εταιρεία Scandro Holdings την επόμενη χρονιά να ναυλώσει μεγαλύτερο πλοίο, το οποίο θα έχει δηλαδή περισσότερες διαθέσιμες καμπίνες. Σε σχέση με τα αυτοκίνητα και τις μοτοσικλέτες, μας ειπώθηκε πως συνολικά στα 44 δρομολόγια που έγιναν φέτος μεταφέρθηκαν περίπου 1.500 αυτοκίνητα και 150 μοτοσικλέτες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Προβλήματα στην ακτοπλοϊκή γραμμή Κύπρου – Ελλάδας

Σε σχέση με την επόμενη χρονιά, τα δρομολόγια θα είναι σαφώς περισσότερα, καθώς η επιβατική σύνδεση αναμένεται να αρχίσει τον Μάιο του 2023 και να ολοκληρωθεί τον Οκτώβριο του ίδιου έτους. Δεν αποκλείεται, πάντως, το ενδεχόμενο ένταξης και του Ισραήλ στο δρομολόγιο, με στόχο να αυξηθούν τόσο η κερδοφορία, όσο και η βιωσιμότητα του εγχειρήματος.

Τέλος, αναφορικά με το ενδεχόμενο αύξησης στην τιμή των εισιτηρίων την επόμενη χρονιά, όμως μας τονίστηκε αρμοδίως είναι πρόωρο να λεχθεί κάτι τέτοιο, για το οποίο θα πάρει τις αποφάσεις της η Κυβέρνηση. Εντός Οκτωβρίου, πάντως, αναμένεται σε συνέντευξη τύπου να παρουσιαστεί ο απολογισμός της πρώτης χρονιάς και να απαντηθούν όλα τα ερωτήματα σε σχέση με τον προγραμματισμό της επόμενης περιόδου. Οψόμεθα.