Φίλος που ταξίδεψε πέρσι στο εξωτερικό, πήρε αποζημίωση από αεροπορική εταιρεία λόγω μεγάλης καθυστέρησης που είχε η πτήση του. Όπως μου είπε, πολλοί είναι οι επιβάτες αεροπορικών εταιρειών που λαμβάνουν αποζημιώσεις, όμως αυτοί που ταλαιπωρούνται και δεν λαμβάνουν αποζημίωση είναι πολύ περισσότεροι, διότι δεν γνωρίζουν τα δικαιώματά τους και έτσι δεν υποβάλλουν αίτηση αποζημίωσης.

Από πού μπορώ να ενημερωθώ για τα δικαιώματα που έχω ως επιβάτης αεροπορικών εταιρειών που ταξιδεύει συχνά στο εξωτερικό; Αλέξανδρος Μ.

 

Σύμφωνα με τον Κυπριακό Σύνδεσμο Καταναλωτών, τα σχετικά δικαιώματα έχουν καταγραφεί σε ειδικό έντυπο, το οποίο είναι αναρτημένο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνδέσμου. Όπως διαβάζουμε σε αυτό, η Ευρωπαϊκή Ένωση προσφέρει στους επιβάτες αεροπορικών μεταφορών ενισχυμένη προστασία υπό τη μορφή αποζημιώσεων και παροχής βοήθειας. Η προστασία αυτή καλύπτει επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από αεροδρόμια εντός της ΕΕ και επιβάτες πτήσεων που αναχωρούν από αεροδρόμια τρίτων χωρών με προορισμό αεροδρόμια εντός της ΕΕ (Στην τελευταία περίπτωση μόνο όταν ο πραγματικός αερομεταφορέας είναι κοινοτικός αερομεταφορέας). Απευθυνόμενος προς τον επιβάτη, ο Σύνδεσμος αναγράφει στο σχετικό έντυπο: «Έχεις δικαίωμα να γνωρίζεις εκ των προτέρων την ταυτότητα του πραγματικού αερομεταφορέα (συμπεριλαμβανομένων των χαμηλού κόστους εταιρειών και ναυλωμένων πτήσεων).

● Αν δεν σου επιτραπεί η επιβίβαση, δικαιούσαι αποζημίωση: α) 250 ευρώ για πτήσεις μέχρι 1.500 χλμ, β) 400 ευρώ για (i) ενδοκοινοτικές πτήσεις πέραν των 1.500 χλμ και (ii) όλες τις άλλες πτήσεις από 1.500 – 3.500 χλμ και γ) 600 ευρώ για όσες πτήσεις δεν αναφέρονται στο α) και β).

● Αν η πτήση σου ματαιωθεί μπορείς να επιλέξεις επιστροφή του αντιτίμου του εισιτηρίου και πτήση επιστροφής το συντομότερο δυνατό, όπου χρειάζεται, ή εναλλακτική διαδρομή προς τον τελικό προορισμό σου το συντομότερο δυνατό. Σε κάθε περίπτωση, δικαιούσαι τη δωρεά παροχή φροντίδας, όπως διατροφή και διευκολύνσεις επικοινωνίας. Δωρεάν διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο και μεταφορά δικαιούσαι σε περίπτωση που αναχωρείς την επομένη». 

Όπως επίσης σημειώνεται στο σχετικό έντυπο, αποζημιώσεις δικαιούνται και οι επιβάτες που ταλαιπωρούνται λόγω καθυστέρησης τριών τουλάχιστον ωρών στην αναχώρηση της πτήσης τους.