Ο πρώην βουλευτής Γιώργος Βαρνάβα με επιστολή που απέστειλε στο Γενικό Εισαγγελέα του ζητεί να ανοίξει η υπόθεση της εταιρείας Taxan Properties, μέσω της οποίας πολιτογραφήθηκε «δήθεν Ιρακινός επενδυτής».

Στην μακροσκελή επιστολή του κ. Βαρνάβα, η οποία φέρει προχθεσινή ημερομηνία (06/11), γίνεται λόγος για ποινικά αδικήματα σε βάρος του πρόεδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου σε σχέση με την όλη υπόθεση.

Όπως είναι γνωστό, η Taxan Porperties είχε μη εξυπηρετούμενο δάνειο ύψους 2.581.000 ευρώ σε τραπεζικό οργανισμό, ενώ η δανειακή σύμβαση είχε διευθετηθεί με διαγραφή 956.000 ευρώ από το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα.

Ο κ. Βαρανάβα, ισχυρίζεται στην επιστολή του ότι ο Σιζόπουλος και οι συνέταιροί του στην Taxan Properties, στο πλαίσιο της προσπάθειάς τους να διευθετήσουν την οφειλή στην τράπεζα, πώλησαν την εταιρεία έναντι 1.600.000 ευρώ σε «δήθεν Ιρακινό επενδυτή» προκειμένου αυτός να αποκτήσει κυπριακό διαβατήριο.

Προσθέτει πως «ο εν λόγω δήθεν επενδυτής στον οποίο υποσχέθηκαν έκδοση χρυσού διαβατηρίου, θα έπρεπε να είχε επενδύσει πέραν των 2.000.000 ευρώ και να κατείχε υποστατικό αξίας πέραν των 500.000 ευρώ, ως προνοούσε τότε το σχέδιο των χρυσών διαβατηρίων».

Στη συνέχεια ο κ. Βαρνάβα διατυπώνει ισχυρισμούς ότι ο Ιρακινός πήρε την υπηκοότητα με ψευδείς παραστάσεις, καταλογίζοντας στον πρόεδρο της ΕΔΕΚ ότι μαζί με τους συνεταίρους του «κατέθεσαν δεύτερο ψεύτικο συμβόλαιο στο Υπουργείο Οικονομικών στο οποίο ανεγράφετο ότι η επένδυση του Ιρακινού ανερχόταν στα 2.025.000 ευρώ αντί του ποσού του 1.600.000 ευρώ».

Στην επιστολή του πρώην βουλευτή της ΕΔΕΚ αφήνονται αιχμές και κατά του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη. Ισχυρίζεται πως μετά από καταγγελία στο ΤΑΕ Αρχηγείου, η Αστυνομία συνέλαβε πρώην συνέταιρο του κ. Σιζόπουλου, με τον συληφθέντα να παραδέχεται «την εμπλοκή του στην όλη σκευωρία παραδίδοντας έγγραφα τα οποία ενέπλεκαν και τον Μ. Σιζόπουλο στην ενδεχόμενη διάπραξη ποινικών αδικημάτων».

Προσθέτει, μάλιστα, πως ανώτερο στέλεχος της Γενικής Εισαγγελίας ζήτησε άρση της ασυλίας του κ. Σιζόπουλου. Ωστόσο, ο Γιώργος Βαρνάβα επικρίνει τον Γενικό Εισαγγελέα, καθώς, όπως σημειώνει στην επιστολή του προς αυτόν, «27 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων σας {…} χωρίς κανένα δικαιολογητικό {…} δώσατε οδηγίες να μην προχωρήσει η διαδικασία άρσης της ασυλίας του Μ. Σιζόπουλου».

Ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, σε δηλώσεις του στον «Φ» για τα όσα του προσάπτονται, έκανε λόγο για «ξαναζεσταμένο φαΐ», σχολιάζοντας προφανώς το γεγονός ότι ο κ. Βαρνάβα διατύπωσε τις ίδιες θέσεις και στο παρελθόν. Διερωτήθηκε, μάλιστα, πώς μπορεί να έχει ποινικές ευθύνες για μια υπόθεση που ο ίδιος κατήγγειλε στην Αστυνομία: «Αυτή την υπόθεση την κατήγγειλα προσωπικά στο ΤΑΕ Αρχηγείου. Είχα αναφέρει ότι ένας από τους μετόχους της εταιρείας ευθυνόταν για ενδεχόμενη εξαπάτηση ή/και απόκρυψη στοιχείων. Κατήγγειλα και είμαι ύποπτος;».