Σημαντικές επαφές είχε ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης στο πλαίσιο των επαφών του σε Αίγυπτο και Ιορδανία.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο πλαίσιο της οποίας συζητήθηκαν ενέργειες για την πρωτοβουλία της Κύπρου, σχετικά με τη δημιουργία ανθρωπιστικού διαδρόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση από την Προεδρία, ολοκληρώθηκε γύρω στις 9.15πμ η συνάντηση του Προέδρου Χριστοδουλίδη με τον Πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο Κάιρο.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε νωρίς το πρωί, στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου έτυχε υποδοχής από τον Αιγύπτιο ομόλογό του, με τον οποίον παρακάθησε σε συνάντηση. Τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνόδευσαν ο Υπουργός Εξωτερικών, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου.

Συνάντηση και με Αμπντάλλα Β’

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συνοδεία του ακολούθως μετέβησαν στην Ιορδανία, όπου έτυχαν επίσημης υποδοχής από τον Βασιλιά Αμπντάλλα Β’, στο Παλάτι, στο Αμμάν. 

Ο Πρόεδρος έφθασε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Αμμάν, της Ιορδανίας, και στη συνέχεια μετέβη στο Παλάτι, όπου τον υποδέχθηκε ο Βασιλιάς Αμπντάλλα Β’, ενώ στρατιωτικό άγημα απέδιδε τιμές. Έγινε ανάκρουση των Εθνικών Ύμνων των δύο χωρών και ακολούθως ο Πρόεδρος και ο  Βασιλιάς είχαν κατ΄ιδίαν συνάντηση.

Στη συνέχει παρακάθησαν σε διευρυμένες συνομιλίες υπό μορφή γεύματος εργασίας.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, τον οποίον συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Πρέσβης της Δημοκρατίας στο Αμμάν, Μιχάλης Ιωάννου, η Διευθύντρια του Διπλωματικού του Γραφείου, Μαριλένα Ραουνά και η Πολιτική Διευθύντρια του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Σαλίνα Σιάμπου, θα επιστρέψει στην Κύπρο γύρω στις 3μμ.