Όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μιλήσει για την αντικατάστασή του στο υπουργείο Άμυνας ανέφερε στο philenews ο κ. Μιχάλης Γιωργάλλας. Παράλληλα, η υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη δήλωσε πως ό,τι έχει να πει, θα το πει κατά την παράδοση του υπουργείου της. Ο υπουργός Γεωργίας Πέτρος Ξενοφώντος περιορίστηκε να ευχαριστήσει τον Πρόεδρο για τον διορισμό του, ενώ η υπουργός Δικαιοσύνης Άννα Κουκκίδου Προκοπίου ανέφερε ότι δεν έχει να σχολιάσει κάτι.

Τα περισσότερα από τα ονόματα των υπουργών, που αποχωρούν, είχαν δει το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες μέρες, στο πλαίσιο της ονοματολογίας, που υπήρξε, για τον επικείμενο ανασχηματισμό, μετά και από τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας, επιβεβαιώνοντας με αυτό τον τρόπο τα δημοσιεύματα.

Έκπληξη προκάλεσε σε πολλούς η αποχώρηση του Μιχάλη Γιωργάλλα από το Υπουργείο Άμυνας, αφού το όνομά του δεν ήταν μέσα σε αυτά που απασχόλησαν αρνητικά το προηγούμενο διάστημα τη δημοσιότητα, όπως άλλων συναδέλφων του, που είδαν το όνομά τους να γράφεται στη λίστα εξόδου από το κυβερνητικό σχήμα.

Κληθείς από το philenews να σχολιάσει την αποχώρησή του από την Κυβέρνηση, ο Μιχάλης Γιωργάλλας απάντησε ότι δεν έχει να κάνει κάποιο σχόλιο, ενώ διαβεβαίωσε ότι όταν έρθει η κατάλληλη στιγμή θα μιλήσει για το θέμα.

Από την άλλη, η τέως Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Κουκκίδου Προκοπίου και η τέως Υπουργός Υγείας Πόπη Κανάρη απασχόλησαν έντονα την επικαιρότητα, η μεν πρώτη ένεκα των επεισοδίων σε Λεμεσό και Χλώρακα, η δε δεύτερη εξαιτίας της αντιπαράθεσης, που υπήρξε, με τη διευθύντρια του Υπουργείου Υγείας, Χριστίνα Γιαννάκη.

Κληθείσα από το philenews να σχολιάσει την απόφαση του Προέδρου, η Πόπη Κανάρη ανέφερε πως ό,τι έχει να πει, θα το πει στην παράδοση του χαρτοφυλακίου της και ευχαρίστησε για τη συνεργασία, ενώ με τη σειρά της η Άννα Κουκκίδου Προκοπίου ανέφερε φειδωλά πως δεν έχει να σχολιάσει κάτι.

Από πλευράς του, ο Πέτρος Ξενοφώντος σχολίασε ότι αποτελεί συνταγματικό δικαίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας να το πράξει και ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για την ευκαιρία που του παρείχε να προσφέρει στον τόπο μας μέσα από το αξίωμα του Υπουργού Γεωργίας.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο τέως Υπουργός Γεωργίας βρέθηκε το τελευταίο διάστημα στο επίκεντρο της δημοσιότητας, ένεκα των εξελίξεων, που υπήρξαν, τόσο γύρω από το Εθνικό Σχέδιο Ακάμα, όσο και γύρω από το ζήτημα του χαλλουμιού ως προϊόν ΠΟΠ.