Την πρώτη τους τηλεφωνικής επικοινωνία είχαν την Δευτέρα οι υπουργοί Άμυνας της Κύπρου και της Ελλάδας στη διάρκεια της οποία ο Νίκος Δένδιας προσκάλεσε τον Βασίλη Πάλμα να επισκεφθεί σύντομα την Αθήνα για να συζητήσουν την περαιτέρω ενδυνάμωση της αμυντικής συνεργασία των δύο χωρών. Ο Νίκος Δένδιας με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ανέφερε επίσης ότι επικοινώνησε με τον νέο υπουργό Άμυνας της Κύπρου του έδωσε συγχαρητήρια για την ανάληψη των καθηκόντων του και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του και τόνισε πως προσβλέπει στη στενή συνεργασία τους.

 

Ο Νίκος Δένδιας είχε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως Κύπριο ΥΠΑΜ, Μιχάλη Γιωργάλλα τον οποίο και ευχαρίστησε για τη συνεργασία τους.

Ο υπουργός Άμυνας, Βασίλης Παλμας στο πλαίσιο της πρώτης συνάντησης του με εκπροσώπους του διπλωματικού σώματος, μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, είχε συνάντηση με τον πρέσβη της Ελλάδας, Ιωάννη Παπαμελετίου.  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης επιβεβαιώθηκαν οι άρρηκτοι δεσμοί Κύπρου-Ελλάδας και επισημάνθηκε η κοινή προσπάθεια των δύο χωρών για εμβάθυνση των διμερών σχέσεών τους στους τομείς άμυνας και ασφάλειας.