Σε ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, η οποία σε κάποιες στιγμές προσέλαβε τη μορφή εμφυλίου ανάμεσα στους βουλευτές του ΔΗΚΟ Ζαχαρία Κουλία (ΖΚ) και Χρίστο Σενεκη (ΧΣ) , διεξήχθη ενώπιον της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων συζήτηση σχετικά με την αύξηση των ενοικίων σε τουρκοκυπριακά υποστατικά, τα οποία διαχειρίζονται πρόσφυγες.

Όπως δημοσίευσε ήδη το philenews, υπήρξε περίπτωση κατά την οποία το ενοίκιο εκτοξεύθηκε από €50 σε €2.800. Η αύξηση οφείλεται στο γεγονός ότι το τεμάχιο είναι τεράστιο, ότι βρίσκεται πλησίον της μαρίνας Λεμεσού καθώς και ότι πλησιάζει το 80% του αγοραίου ενοικίου, όπως προβλέπεται από σχετικό κανονισμό.

Αρχικά ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Ζαχαρίας Κουλίας υπέδειξε πως οι πρόσφυγες επωμίστηκαν όλο το βάρος της καταστροφής του 1974 και θεώρησε αδικαιολόγητες τις αυξήσεις.

Παρεμβαίνοντας ο βουλευτής του ιδίου κόμματος Χρίστος Σενέκης και παραπέμποντας σε λαϊκισμό, παρατήρησε πως «σε αυτό το γήπεδο μπορούμε να παίξουμε όλοι» και πρόσθεσε πως «πρέπει να εγκύψουν όλοι στο πώς πρέπει να λυθεί το πρόβλημα και όχι να κάνουμε διαγωνισμό εδώ».

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

ΖΚ: Ποιον διαγωνισμό; Θέλεις να πεις πως κάνουμε λαϊκισμό; Εν πράμαν τούτο που λαλείς; Άτε σε παρακαλώ. Πρέπει να έσιεις νουν να σκέφτεσαι. Τούτοι οι ανθρώποι (οι επηρεαζόμενοι πρόσφυγες) κάμνουν λαϊκισμό τζαι ήρταν δαμαί; Και εμείς επειδή θα τους υποστηρίξουμε;

Χρίστος Σενεκης: Καμία σχέση.

ΖΚ: Α…καμία σχέση…Πρέπει να ντρέπεσαι. Άτε να σε δω.

Νίκος Κέττηρος: Παρακαλώ να ηρεμήσουμε…

ΖΚ: Κύριε ελέησον. Εφέραμεν τους δαμαί για να τους ικανοποιήσουμε; Εν τουν τη δουλειάν που κάμνουμε στη Βουλή; Όξα είμαστεν σημερνοί νομίζεις;

ΧΣ: Μπορώ να απαντήσω κι εγώ…

ΖΚ: Να απαντήσεις. Να μου απαντήσεις τωρά… Σε παρακαλώ να μου απαντήσεις. Άτε να δούμεν τι θα μου απαντήσεις. Αυτά να τα πεις αλλού, όϊ σε μένα.

Νίκος Κέττηρος: Λοιπόν συνάδελφοι…

ΖΚ: Να σέβεσαι

ΧΣ: Σέβομαι τον πρόεδρο της Επιτροπής

Νίκος Κέττηρος: Εντάξει, εντάξει. Είναι έντονα τα αισθήματα….