Τις επιμέρους προκλήσεις που βιώνουν οι δημότες Έγκωμης και Αγίου Δομέτιου, συζήτησε ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, κατά τις συναντήσεις που είχε με τους Δημάρχους των δύο Δήμων.

Ο κ. Προύντζος, εξέφρασε τους δικούς του προβληματισμούς για τις εν λόγω περιοχές αλλά και τις προτάσεις του για ουσιαστικές λύσεις που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των δημοτών.

Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος, στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Έγκωμης, Ζαχαρία Κυριάκου, παρέθεσε συγκεκριμένες εισηγήσεις για βελτίωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και προτάσεις για μετατροπή του χώρου της Κρατικής Έκθεση σε πάρκο. Ο κ. Προύντζος τόνισε πως «η χωροθέτηση Park&Ride στο χώρο του Μακαρείου Σταδίου είναι εσφαλμένη», θέση με την οποία συμφώνησε ο Δήμαρχος.

Ταυτόχρονα, συζητήθηκαν λεπτομερώς τα εν εξελίξει έργα του Δήμου Έγκωμης, όπως και έργα που βρίσκονται στα σκαριά. Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος και ο Δήμαρχος Έγκωμης, Ζαχαρίας Κυριάκου, αντάλλαξαν απόψεις με γνώμονα τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των κατοίκων και τη διατήρηση της βιώσιμης αναπτυξιακής δυναμικής της Έγκωμης.

Λεπτομερή καταγραφή των υφιστάμενων προβλημάτων, έγινε και κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Χαράλαμπου Προύντζου με τον Δήμαρχο Δρ, Κώστα Πέτρου και το Δημοτικό Συμβούλιο Αγίου Δομετίου. Ένας Δήμος με εξαιρετικά περιορισμένους οικονομικούς πόρους στη διάθεση του και με το 80% της έκτασής του να είναι κατεχόμενη με μήκος επαφής με την Νεκρή Ζώνη 4,3km.

Σοβαρό αντίκτυπο στον πληθυσμό του Δήμου και στην οικονομία, επιφέρει η μείωση της ιδιοκατοίκησης από νέους και ζευγάρια. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, τονίστηκε πως απαιτούνται άμεσα σημαντικές πρωτοβουλίες για τον Ιππόδρομο, τον Κλήμο ποταμό, το οδόφραγμα Αγίου Δομετίου και το Πολυδύναμο Κέντρο προς όφελος της καθημερινότητας των δημοτών.

Ο Ανεξάρτητος Υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας, Χαράλαμπος Προύντζος ανέλυσε το όραμά του για την περιοχή και τις προτάσεις του για το μελλοντικό Διαμέρισμα του Δήμου Λευκωσίας, τονίζοντας πως «στα πλαίσια του νέου Δήμου δεν νοείται να υπάρχουν διαμερίσματα ή περιοχές δυο ταχυτήτων» αναλύοντας ταυτόχρονα και τους τρόπους που θα διασφαλίσουν αυτή την προσέγγιση.