Συνάντηση με τον Δήμαρχο Αθηναίων κ. Χάρη Δούκα είχε ο ανεξάρτητος υποψήφιος για τη Δημαρχία της Λευκωσίας κ. Χαράλαμπος Προύντζος. Η συνάντηση έγινε την Παρασκευή 19 Απριλίου, στο γραφείο του Δημάρχου Αθηναίων, στο Δημοτικό Μέγαρο και κράτησε μια ώρα. Στη διάρκειά της  συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, υπό το φως και της συμπλήρωσης των εκατό ημερών θητείας του νεοεκλεγέντος Δημάρχου.

Ο κ. Δούκας, όπως και ο κ. Προύντζος έχουν μακρά πορεία στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και του περιβάλλοντος. Τέθηκαν,  λοιπόν, επί τάπητος εν εξελίξει πρωτοβουλίες του Δήμου Αθηναίων, όπως η Πράσινη Ενεργειακή Συμμαχία που θεσπίστηκε από οκτώ όμορους Δήμους της Αττικής, με στόχο την πράσινη μετάβαση και το Γραφείο Αντιμετώπισης Ενεργειακής Φτώχειας.

Η στήριξη ευάλωτων ομάδων, κατοίκων διαμερισμάτων και διατηρητέων, αλλά και μικρομεσαίων επιχειρήσεων για χαμηλότερο ενεργειακό κόστος, αποτελεί προτεραιότητα προκειμένου να μην υπάρχουν δημότες και επιχειρήσεις δυο ταχυτήτων.

Ο κ. Προύντζος παρέθεσε λεπτομερώς τις θέσεις που περιλαμβάνονται στον σχετικό άξονα του προγράμματος του, με στόχο την πράσινη ενεργειακή αυτονομία της Λευκωσίας, την αξιοποίηση οργανικών αποβλήτων για παραγωγή ενέργειας και τις συνέργειες με άλλους Δήμους προς αυτή την κατεύθυνση μέσω μιας διαδημοτικής εταιρείας.

Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε στα ζητήματα καθαριότητας και στους τρόπους βελτίωσης της προσφερόμενης υπηρεσίας, μέσω της αξιοποίησης σύγχρονων ηλεκτρικών σκυβαλοφόρων.

Συζητήθηκαν επίσης θέματα κοινωνικής μέριμνας με έμφαση στα προσφερόμενα προγράμματα για ηλικιωμένους, γονείς και παιδιά από τα Πολυδύναμα Κέντρα του Δήμου Αθηναίων.

Τέλος, ο κ. Προύντζος τόνισε την ετοιμότητα του για στενή συνεργασία μεταξύ Δήμου Αθηναίων και Δήμου Λευκωσίας, σε περίπτωση εκλογής του με προφανείς συνέργειες στους τομείς του πολιτισμού, του τουρισμού, του περιβάλλοντος και της κοινωνικής μέριμνας.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Λευκωσίας δώρισε στον κ. Δούκα έργο μεταξοτυπίας από την εικονογράφηση του κυπριακού παραμυθιού «Το Βασιλόπουλο της Βενεδκιάς» του μεγάλου Κύπριου χαράκτη Χαμπή Τσαγκάρη.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων δώρισε στον κ. Προύντζο το αργυρό τετράδραχμο της Αθήνας-το οποίο ήταν το πιο γνωστό νόμισμα της αρχαιότητας- και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στην προσπάθεια που καταβάλλει.