Ιδιαίτερο ενδιαφέρουν παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της έρευνας του «Φ», σε σχέση με τον βαθμό αξιολόγησης των δημόσιων παρεμβάσεων στα πολιτικά δρώμενα τριών προσώπων τα οποία με τον ένα ή τον άλλο τρόπο πρωταγωνίστησαν στο πολιτικό σκηνικό κατά τη διάρκεια των προεδρικών εκλογών.

Νίκος Αναστασιάδης, Αβέρωφ Νεοφύτου και Ανδρέας Μαυρογιάννης τίθενται υπό τη μέγγενη της κριτικής γνώμης για τις παρεμβάσεις τους στον δημόσιο διάλογο.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση των πολιτών έναντι του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας και του τέως προέδρου του ΔΗΣΥ, με τους δύο άλλοτε ισχυρούς άνδρες του κόμματος της Δεξιάς να είναι αντιμέτωποι με την αρνητική προδιάθεση της κοινής γνώμης, η οποία τάσσεται στην πλειοψηφία της αρνητικά έναντι και των δύο. Ειδικότερα, κατά των παρεμβάσεων του Νίκου Αναστασιάδη και λιγότερο, αλλά και πάλι αρνητικά, κατά των παρεμβάσεων του Αβέρωφ Νεοφύτου.

Αυτό, βέβαια, παρ’ όλον ότι δεν μπορεί να διαπιστωθεί μέσα από τη δημοσκόπηση, ενδεχομένως να οφείλεται σε έναν βαθμό και στον «εμφύλιο» που αναζωπυρώνεται κατά καιρούς εντός του Δημοκρατικού Συναγερμού και για τον οποίο θεωρούνται σε κάποιο βαθμό υπεύθυνοι οι δύο τους.

Αντίθετα με τους δύο, οι παρεμβάσεις του Ανδρέα Μαυρογιάννη έχουν θετικό πρόσημο.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης στο ερώτημα «πώς αξιολογούν τις πιθανές παρεμβάσεις των ακόλουθων προσώπων στα πολιτικά δρώμενα είτε του κόμματος τους, είτε ευρύτερα, για το Ανδρέα Μαυρογιάννη το 42% απάντησε ότι τις αξιολογεί θετικά και το 31% αρνητικά, ενώ 27% δεν απάντησαν.

Για τις παρεμβάσεις του Αβέρωφ Νεοφύτου, το 45% απάντησε ότι τις κρίνει αρνητικά και το 36% θετικά, ενώ ποσοστό 19% δεν απάντησε. Τέλος, για τις παρεμβάσεις του Νίκου Αναστασιάδη το 68% απάντησε ότι τις κρίνει αρνητικά και μόλις το 15% θετικά ενώ ποσοστό 16% δεν απάντησε.