Εκτός από το σάλο και τη σφοδρή αντίδραση της κοινωνίας, η υπόθεση της καταδίκης σε φυλάκιση του 82χρονου επειδή πυροβόλησε τον κλέφτη τον οποίο βρήκε στην οικία του, προκάλεσε και ενδοσυναγερμικό πόλεμο με σύγκρουση του προέδρου του Νομικού Συμβουλίου του ΔΗΣΥ, Χρίστο Τριανταφυλλίδη και του αναπληρωτή προέδρου Ευθύμιου Δίπλαρου. Αιτία η επίσκεψη του κ. Δίπλαρου στο νοσοκομείο Λεμεσού και η συνάντησή του με τον 82χρονο, την οποία ανάρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο γνωστός Μανώλης Κυριάκου. 

Εξ αφορμής της επίσκεψης ο κ. Τριανταφυλλίδης προχώρησε στην πιο κάτω ανάρτηση: «Έχω επιμελώς αποφύγει μέχρι σήμερα να εμπλακώ δια σχολιασμού στο θέμα του πολίτη 82 ετών που καταδικάστηκε από το Δικαστήριο Λεμεσού σε 2.5 χρόνια φυλάκιση για τον τραυματισμό δια πυροβολισμού άλλου πολίτη που παράνομα εισήλθε και έκλεψε μέσα στη περιουσία του.

Απέφυγα όχι διότι δεν έχω άποψη επί των τεκταινομένων -αντιθέτως- αλλά διότι σέβομαι το γεγονός ότι ευρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη το θέμα το οποίο εμπλέκει τρεις ανεξάρτητους Θεσμούς του Κράτους:

Τη Δικαστική Εξουσία με την απόφαση που προανέφερα που πήρε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με τη δίκη του παρέμβαση για απονομή χάριτος εις τον πολίτη που φυλακίστηκε και τους Γενικό και Βοηθό Γενικό Εισαγγελέα με την, μέχρι τώρα τουλάχιστον, διαφωνία τους με την παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας που προανέφερα.

Την ανωτέρω αρνητική κατάσταση πραγμάτων ένα πράγμα θα μπορούσε να το καταστήσει χειρότερη και έγινε και αυτό.

Η κομματικοποίηση του θέματος με την επίσκεψη  του Αν. Προέδρου του ΔΗΣΥ κ. Ευθύμιου Δίπλαρου στο χώρο που κρατείται ο 82χρονος!

Παντελώς άστοχη ενέργεια σε σχέση με θέμα που δεν προσφέρεται για κομματική/πολιτική εκμετάλλευση.

Ακόμη και να το ζήτησε η οικογένεια, ευγενικά ο κ. Δίπλαρος, υπό οιανδήποτε των ιδιοτήτων που κατέχει, όφειλε να αρνηθεί. Οι Θεσμοί έχουν ήδη τρωθεί αρκετά στα μάτια των πολιτών. Δεν χρειαζόταν και αυτό».

Στην κριτική Τριανταφυλλίδη απάντησε αμέσως ο Ευθύμιος Δίπλαρος:

«Η ανθρωπιά δεν πολιτικοποιείται, πρέπει να τη φέρεις μέσα σου και να τη δείχνεις σε κάθε περίπτωση. Αν κάποιος όπως εσείς κ. Τριανταφυλλίδη θεωρείτε σκόπιμο να με κρίνετε και να κουνάτε ως έχετε συνηθίσει το δάχτυλο απέναντι σε όλους και σε όλα, επειδή επισκέφτηκα ένα συμπολίτη μας με του οποίου την περίπτωση ασχολείται ολόκληρη η πολιτεία, αυτό ας το κρίνουν οι συμπολίτες μας. Ρόλο κοινωνικού ή και προσωπικού μου δικαστή, πάντως, δεν έχω παραχωρήσει σε κανέναν. Καλό δε είναι να σκεφτείτε και να αναλογιστείτε σοβαρά τον ρόλο σας εντός κόμματος εφόσον αδιέξοδα δεν υπάρχουνε και κανείς δεν σας κρατά με το ζόρι. Από την πλευρά μου είμαι ελεύθερος να πράξω όπως φρονώ κύρια ως άνθρωπος προς τη σωστή πλευρά και όχι επειδή το επιτάσσουν ή όχι τα αξιώματα. Όπως το έχω κάνει πολλάκις και για τα οποία δεν έχετε ιδέα. Αυτά είναι για εκείνους που πάντα περνιούνταν για στρατηγοί και βρήκαν πεδίο μάχης στο πληκτρολόγιο ενώ η κοινωνία θέλει στρατιώτες. Υγεία και καλή καρδιά».

Η ενδυσυναγερμική σύγκρουση είχε και συνέχεια. Ο Χρίστος Τριανταφυλλίδης επανήλθε:

«Αγαπητέ κ. Δίπλαρε,

Διαβάζοντας την ανακοίνωση σας σε συνέχεια της τοποθέτησης μου δεν έχω πλέον καμία αμφιβολία γιατί πραγματοποιήσατε τη σχετική επίσκεψη.

 Δυστυχώς, πολιτικοποιήσατε / κομματικοποιήσατε ένα ζήτημα που εξελίχθηκε, πέραν του Νομικού, και σε ανθρωπιστικό.

Το περιεχόμενο της ανακοίνωσης σας στο πλείστον μέρος της το αντιπαρέρχομαι  όμως: Μαθήματα ανθρωπισμού και περί Στρατηγού και στρατιώτη σε άλλους. Όχι σ’ εμένα.

Και κάτι άλλο: Η τοποθέτηση μου η αρχική αφορούσε εσάς και όχι το Κόμμα. Από ποτέ θεωρείτε ότι εσείς είσαστε το Κόμμα και αναφέρεστε σε δικά μου κομματικά αδιέξοδα;;

Εν πάση περίπτωση θα σας απογοητεύσω. Το χατίρι που ζητάτε δεν θα σας το κάνω!

Ελεύθερα όμως μπορείτε εσείς να ερευνήσετε, αν έτσι αισθάνεστε, το δικό σας, λόγω της δίκης μου παρουσίας, κομματικό αδιέξοδο.

Όσον αφορά την ουσία του θέματος όπως ανάφερα και στην αρχική μου τοποθέτηση θα εκφράσω την άποψη μου όταν οι εμπλεκόμενοι Θεσμοί ολοκληρώσουν τις θέσεις και σκέψεις των.

Θα «κλείσω» όπως και εσείς: Υγεία και καλή καρδιά».