Την υποψηφιότητά του για τις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου ανακοίνωσε μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο ηθοποιός Πανίκος Πιλάλης.

Στην ανάρτησή του ανέφερε:

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,

Με χαρά, συνείδηση καθήκοντος και αίσθημα υπερηφάνειας, ανακοινώνω την υποψηφιότητά μου ως Υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το Κίνημα μου, Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών.
Η απόφαση αυτή γεννήθηκε μετά από πολύ σκέψη, προβληματισμό και πάνω απ’ όλα, με ένα βαθύ αίσθημα ευθύνης προς το λαό, την πατρίδα μας και το κοινό μας μέλλον. Είναι μια προσπάθεια να συμβάλλω ενεργά στη διαμόρφωση μιας Ευρώπης που θα είναι βασισμένη σε αξίες, δικαιοσύνη και ευημερία για όλους. Μιας Ευρώπης του συναγωνισμού και της αλληλεγγύης μεταξύ των μελών της και όχι του ανταγωνισμού και της περιθωριοποίησης.

Στο πλαίσιο αυτό, έχω ως στόχο να υποστηρίξω πολιτικές που θα προάγουν τη συνοχή, την ανθρωπιά και την ασφάλεια των πολιτών. Θα αγωνιστώ για μια Ευρώπη που θα σέβεται, θα προστατεύει και θα προάγει τις παραδόσεις και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των εθνών και των λαών που την απαρτίζουν.

Σας προσκαλώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να καταστήσουμε τη φωνή μας ακόμη πιο ισχυρή και να διαμορφώσουμε μαζί μια Ευρώπη που θα εκφράζει τις αξίες μας και θα υπηρετεί το κοινό μας καλό. Για μια Ευρώπη των τεχνών και του πολιτισμού και όχι του ξεπεσμού.
Με αισιοδοξία και αφοσίωση, είμαι έτοιμος να αναλάβω αυτήν τη σημαντική πρόκληση για το κοινό μας μέλλον, τον πολιτισμό, την Ευρώπη που μας αξίζει.

Πιλάλης Παναγιώτης

Υποψήφιος Ευρωβουλευτής
Ενεργοί Πολίτες-Κίνημα Ενωμένων Κυπρίων Κυνηγών