Μέχρι το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ξεκαθαρίσει το σκηνικό σε σχέση με τις προθέσεις του Μάριου Πελεκάνου όσον αφορά τα επόμενα βήματά του και το σενάριο συμμετοχής του στο ευρωψηφοδέλτιο του ΕΛΑΜ.

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι τις προηγούμενες μέρες έγινε μία συνάντηση μεταξύ των δύο πλευρών και τέθηκε από πλευράς ΕΛΑΜ το θέμα συμμετοχής του Μάριου Πελεκάνου στο ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές, ως αριστίνδην υποψηφίου.

Ο ίδιος, όπως πληροφορούμαστε, δεν έδωσε καμία απάντηση. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι επιφυλάχθηκε να δώσει απάντηση μέχρι το τέλος της βδομάδας, όταν και εφόσον επιστρέψει από το εξωτερικό όπου βρίσκεται.

Υπενθυμίζεται ότι τις προηγούμενες μέρες ανακοινώθηκε η συμμετοχή ως αριστίνδην υποψήφιου του τέως Χρηματοοικονομικού Επιτρόπου Παύλου Ιωάννου, προκαλώντας διάφορα σχόλια και αντιδράσεις.

Η περίπτωση του Μάριου Πελεκάνου συζητείται ήδη έντονα καθώς πρόκειται για τον μέχρι προ ενός μηνός αντιπρόεδρο του ΔΗΣΥ και τελευταίου Κυβερνητικού Εκπροσώπου της κυβέρνησης Αναστασιάδη.

Ως γνωστό, ο Μάριος Πελεκάνος είχε εκφράσει ενδιαφέρον για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΔΗΣΥ. Δεν κατάφερε όμως να εξασφαλίσει συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο στις εκλογές που έγιναν στο Πολιτικό Γραφείο. Ακολούθησε παραίτησή του, επικαλούμενος λόγους ευθιξίας. Επανήλθε στη συνέχεια με γραπτή δήλωση, στην οποία εξηγούσε ότι η παραίτησή του δεν οφειλόταν στο αποτέλεσμα της κάλπης αλλά στα όσα έγιναν στο παρασκήνιο, όπως υποστήριζε.

«Η απόφαση μου για παραίτηση είναι οριστική και το επόμενο διάστημα θα πούμε περισσότερα για τους λόγους της παραίτησής μου από τη θέση του αντιπροέδρου του Συναγερμού», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά.

Οι κινήσεις ΕΛΑΜ δείχνουν πάντως να στοχεύουν τον ΔΗΣΥ και την αλίευση δυσαρεστημένων συναγερμικών, επιδιώκοντας παράλληλα και κανονικοποιήση τους στο πολιτικό σκηνικό.