Ανατροπή των δεδομένων σημειώθηκε χθες το βράδυ σε ό,τι αφορά το ψηφοδέλτιο της ΔΗΠΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες υποψήφιος ευρωβουλευτής θα είναι ο Μάριος Ελευθερίου, αντί του Μιχάλη Γιακουμή, όπως έλεγαν οι πληροφορίες των τελευταίων ημερών.

Ο πρώην Υπουργός Υγείας Χρίστος Πατσαλίδης απάντησε αρνητικά ψες στον Μάριο Καρογιάν για να είναι στο ψηφοδέλτιο του κόμματος για τις ευρωεκλογές και ο πρόεδρος τη ΔΗΠΑ στράφηκε στην επόμενη επιλογή του.

Ο Παντελής Ποιητής, τέως αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ και πρώην μέλος του Διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου της Πινδάρου και ίσως ακόμα μέλος του ΔΗΣΥ, θα βρίσκεται στο ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Παράταξης για τις Ευρωεκλογές.

Η επίσημη ανακοίνωση και των έξι υποψηφίων του κόμματος θα γίνει σήμερα το απόγευμα μετά τη συνεδρία του κόμματος. Τις υπόλοιπες θέσεις αναμένεται ότι θα λάβουν οι βουλευτές Αλέκος Τρυφωνίδης και Μάριος Ελευθερίου, το όνομα του οποίου συζητείτο για τη θέση του αντιδημάρχου Πολεμιδιών, ο αντιπρόεδρος Μαρίνος Κλεάνθους, ο εκτελεστικός διευθυντής της Europa Donna Μάριος Χαραλαμπίδης και η Γενική Γραμματέας του Παγκύπριου Οργανισμών Ατόμων με Αναπηρίες Θέμις Ανθοπούλου.

Ο Παντελής Ποιητής είχε στείλει επιστολή παραίτησης από τις θέσεις του αναπληρωτή Γραμματέα Διεθνών Σχέσεων και από μέλος του Διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου του ΔΗΣΥ τον Σεπτέμβριο του 2022, διευκρινίζοντας όμως τότε, πώς θα παρέμενε απλό μέλος του κόμματος.

«Ως εκ τούτου, από τις 6 Σεπτεμβρίου έχω υποβάλει δια χειρός επιστολή παραίτησης από Αναπληρωτής Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων του ΔΗΣΥ κι από μέλος του Διευρυμένου Πολιτικού Γραφείου, καθήκοντα στα οποία απέχω εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο, παραμένοντας ωστόσο, απλό μέλος του κόμματος όπως ξεκίνησα».

Η παραίτηση από τις κομματικές θέσεις, έγινε διότι είχε αποφασίσει να στηρίξεις στις προεδρικές εκλογές του 2023,  την υποψηφιότητα Νίκου Χριστοδουλίδη.

«Όλα αυτά αποτελούν τη Νέα Ιδέα για την πατρίδα μας. Που είναι ήδη κυρίαρχη στη νέα γενιά του τόπου μας και που μπορούμε να πετύχουμε μακριά από μικροκομματικές σκοπιμότητες. Αυτή λοιπόν, τη νέα ιδέα για την πατρίδα μας, την εκφράζει ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Για αυτό βρίσκομαι στο πλευρό του και τον στηρίζω, σε μια μάχη που ως κοινωνία δίνουμε και κερδίζουμε κάθε μέρα», ανέφερε μεταξύ άλλων τόσο στην επιστολή παραίτησης του προς την Πινδάρου το Σεπτέμβριο του 2023.

Σημειώνεται ότι το 2021 ήταν υποψήφιος βουλευτής ΔΗΣΥ για την επαρχία Λάρνακας.