Κάλεσε τους συναγερμικούς σε συστράτευση για να προστατεύσουν το σπίτι τους, όπως είπε, και απέφυγε να απαντήσει σε Τσέλεπο και Κουτσόφτα καυτηριάζοντας τη χρονική συγκυρία που και οι δύο επέλεξαν να κάνουν την κίνηση τους.

Η Αννίτα Δημητρίου, δεν θέλησε χθες να δώσει συνέχεια στο θέμα όταν ρωτήθηκε σχετικά, τονίζοντας πώς προτεραιότητα όλων πρέπει να είναι να πάει το κόμμα καλά στις εκλογές για να πάει και ο τόπο καλά. Για αυτό, όπως είπε, όσοι γνοιάζονται για τον ΔΗΣΥ θα πρέπει να σταθούν δίπλα από την ηγεσία του κόμματος και όχι απέναντί της. Αξιοσημείωτο της τοποθέτησης της ήταν ότι τόνισε τη συλλογικότητα των αποφάσεων σε σχέση με τη διαδικασία των εκλογών.

Η Αννίτα Δημητρίου, όταν ρωτήθηκε σχετικά για την χθεσινή επίσημη εξαγγελία της υποψηφιότητας Μάριου Τσέλεπου για την προεδρία του Επαρχιακού Οργανισμού Πάφου απέναντι από τον Κωστάκη Κωσταντίνου, ανέφερε ότι το κόμμα «προχωρά μπροστά ενωμένα, δυνατά» και ότι «εμείς δεν πρόκειται να ασχοληθούμε με οτιδήποτε άλλο, παρά με το να τεκμηριώσουμε με πολιτικές θέσεις και πολιτικές παρεμβάσεις, γιατί για εμάς είναι ύψιστη προτεραιότητα ο ΔΗΣΥ να πάει καλά στις εκλογές, για να πάει καλά και ο τόπος».

Ανέφερε ότι το κόμμα πολιτεύεται επί πολιτικών και όχι επί προσωπικών ζητημάτων, και ότι η ίδια δεν θα επιτρέψει σε καμία περίπτωση να συνεχιστεί οποιαδήποτε συζήτηση που σκοπό έχει ακριβώς προσωπικά ζητήματα και όχι πολιτικά.

«Δεν εξυπηρετεί σε καμία περίπτωση αυτή τη στιγμή αν πραγματικά γνοιαζόμαστε γι’ αυτή την παράταξη να λειτουργούμε με τρόπο που ζημιώνει αυτό τον περήφανο χώρο, και καλώ όλους τους συναγερμικούς φίλους και φίλες να προστατεύσουν το σπίτι τους. Δεν είναι προσωπική υπόθεση κανενός ο ΔΗΣΥ, αυτό το κόμμα έχει αρχές και αξίες και θα τις διαφυλάξει για το καλό της Κύπρου μας πάνω απ΄όλα», ανέφερε.

Η πρόεδρος του ΔΗΣΥ κλήθηκε να τοποθετηθεί επί δηλώσεων του κ. Τσέλεπου αλλά και του μέλους του πολιτικού γραφείου Κλεάνθη Κουτσόφτα και συγκεκριμένα για υπονοούμενα που άφησαν.

Η Αννίτα Δημητρίου απάντησε ότι «το είπαμε από την πρώτη στιγμή ότι είμαστε υπεύθυνη αντιπολίτευση και το έχουμε αποδείξει όλους αυτούς τους μήνες, και εκεί που χρειάζεται θα στηρίξουμε και εκεί που διαφωνούμε θα βγούμε ακόμη πιο μπροστά».

Σύμφωνα με την κ. Δημητρίου, συνεννόηση με την Κυβέρνηση πρέπει να υπάρχει και αυτό γινόταν πάντοτε από την αντιπολίτευση προς την Κυβέρνηση, αλλά αυτό χρειάζεται ορθότερα να γίνεται με όλες τις πολιτικές δυνάμεις σε ότι αφορά μεγάλα ζητήματα του τόπου.

«Αντιλαμβάνεστε ότι για τα συγκεκριμένα ζητήματα αυτό που κρίνεται, αν όντως ίσχυε κάτι τέτοιο και ενοχλούσε, είναι ο χρόνος ο οποίος τίθεται και η σκοπιμότητα. Να το αφήσουμε μέχρι εδώ και να σας πω ότι δεν ισχύει τίποτε περισσότερο από αυτό που έχουμε πει δημοσίως, από αυτό που προβάλλουμε καθημερινά, και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αφήνονται σκιές και υπονοούμενα», είπε.