Σήμανε συναγερμός σε όλα τα επίπεδα στον Δημοκρατικό Συναγερμό ενόψει εκλογών. Στην Πινδάρου παρατηρείται τις τελευταίες μέρες μεγάλη κινητικότητα, με την πρόεδρο της Παράταξης να έχει καλέσει στην μία περίπτωση έκτακτη σύσκεψη στελεχών και παραγόντων της επαρχίας Λευκωσίας προκειμένου να συστρατευθούν όλοι για την μάχη του Δήμου της πρωτεύουσας.

Στη δεύτερη περίπτωση, η Αννίτα Δημητρίου, όπως αναφέρουν πληροφορίες μας, κάλεσε πρώην Υπουργούς και στελέχη του κόμματος από τους οποίους ζήτησε να βγουν μπροστά δείχνοντας ότι όλοι μαζί δουλεύουν για την νίκη του Δημοκρατικού Συναγερμού στη διπλή εκλογική αναμέτρηση της 9ης Ιουνίου.

Στο πλαίσιο των επαφών, την περασμένη βδομάδα ανηφόρισε προς τον 5ο όροφο της Πινδάρου και ο τέως πρόεδρος της Παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου έχοντας τετ- α- τετ συνάντηση με την πρόεδρο του κόμματος, προβαίνοντας σε μία ανασκόπηση της πορείας του κόμματος προς τις εκλογές. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα, με την Αννίτα Δημητρίου να ζητά τη συνδρομή όλων για την νίκη του κόμματος και τον Αβέρωφ Νεοφύτου να μεταφέρει αυτό που και στην πρόσφατη συνέντευξη του στον «Φ» είπε, ότι δηλαδή είναι δίπλα στην Παράταξη και την ηγεσία της για το καλό του τόπου.

Ο Δήμος Λευκωσίας αποτελεί σημείο αναφοράς για την Πινδάρου, η οποία για λόγους γοήτρου και ουσίας θέλει να κερδίσει. Η υποψηφιότητα Νίκου Τορναρίτη, στηρίζεται και από το ΔΗΚΟ και από την ΔΗΠΑ, άρα τυχόν μη εκλογή του θα θεωρηθεί ως αποτυχία και για τα τρία κόμματα, αλλά ιδιαίτερα για τον ΔΗΣΥ από τον οποίο προέρχεται και είναι εδώ και πολλά χρόνια και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος.

Στην έκτακτη σύσκεψη της Πινδάρου την Δευτέρα λίγο μετά το μεσημέρι, κλήθηκαν οι βουλευτές της επαρχίας, οι υποψήφιοι αντιδήμαρχοι και οι νυν δημοτικοί σύμβουλοι και το μήνυμα προς όλους ήταν ότι θα πρέπει να εργαστούν συλλογικά για να βοηθήσουν στην εκλογή Νίκου Τορναρίτη.

Αυτό το οποίο εισπράττεται ως συμπέρασμα είναι ότι η μάχη για τον Δήμο της πρωτεύουσας δεν είναι καθόλου εύκολη και για αυτό δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός. Αυτό φαίνεται ότι προκύπτει και διάφορες μετρήσεις που δεν έχουν δει το φως της δημοσιότητας και οι οποίες δείχνουν ότι η επικράτηση θα είναι αμφίρροπη για αυτό υπάρχει μια ανησυχία να μην υπάρξει αδιαφορία του κόσμου και να μην προσέλθει στην κάλπη.

Σε ο,τι αφορά τη δεύτερη σύσκεψη, η Αννίτα Δημητρίου κάλεσε στη Πινδάρου τους τέως Υπουργούς της Κυβέρνησης Αναστασιάδη, Ιωάννη Κασουλίδη, Χάρη Γεωργιάδη, και Χριστόφορο Φωκαΐδη καθώς επίσης και τους Ανδρέα Πενταρά και Κωσταντίνο Αδαμίδη με τους οποίους ουσιαστικά κουβέντιασε το θέμα των εκλογών, τα στοιχήματα που έχει να κερδίσει η Παράταξη, αλλά τις δυσκολίες που έχει να αντιμετωπίσει, ζητώντας τους ουσιαστικά να σταθούν δίπλα της και να δουλέψουν όλοι μαζί.

 Αυτό στοχεύει σε δύο άξονες, από την μία να φανεί ότι υπάρχει συλλογική προσπάθεια για να κερδηθεί η μάχη των ευρωεκλογών, ταυτόχρονα όμως, η Πινδάρου καλεί σε ενίσχυση και στην προσπάθεια της να αναδείξει πολιτικές θέσεις βγαίνοντας μπροστά για μεγάλα ζητήματα, όπως είναι το θέμα της εξωτερικής πολιτικής. Δεν ήταν άλλωστε καθόλου τυχαία και η χθεσινή δήλωση εκ μέρους του ΔΗΣΥ του Χάρη Γεωργιάδη ως βουλευτή του κόμματος και προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών για την κατάσταση στη Μέση Ανατολή.

Στην Πινδάρου επίσης ετοιμάζονται για νέα δημοσιογραφική διάσκεψη για θέματα Οικονομίας η οποία θα γίνει αύριο στο πλαίσιο της εξαγγελίας για παρουσίαση θέσεων κάθε εβδομάδα για διάφορα θέματα. Είχε προηγηθεί την περασμένη Παρασκευή η διάσκεψη για το Μεταναστευτικό.

Πιο ισχυρή στάση αντιπολίτευσης

Στην Πινδάρου εδραιώνεται στο πέρασμα του χρόνου, μια πιο αντιπολιτευτική στάση έναντι της Κυβέρνηση Χριστοδουλίδη. Παρόλο ότι υπάρχουν φωνές εντός της ηγεσίας που επιθυμούν μια πιο μαλακή γραμμή, διατηρώντας παράλληλα και κανάλια επικοινωνίας με το Προεδρικό, εντούτοις την ίδια ώρα ενισχύεται η τάση προς πιο ισχυρή αντιπολίτευση, με την ίδια την πρόεδρο του κόμματος, όπως αναφέρουν πληροφορίες από την Πινδάρου, να δείχνει μεγαλύτερη αποφασιστικότητα προς αυτή την κατεύθυνση.

Σε αυτό βέβαια συντείνει και η κακή εικόνα της Κυβέρνησης σε μεγάλο μέρος της κοινωνίας, αλλά και η δυσαρέσκεια της ηγεσίας του κόμματος με την στάση του Προεδρικού σε σειρά ζητημάτων και ιδιαίτερα, όπως λέγεται, με την έμμεση ανάμειξη του υπέρ υποψηφίων έναντι υποψηφίων του ΔΗΣΥ στις τοπικές εκλογές.