Η τέχνη συναντά την αυτοκίνηση! Τελέστηκαν το απόγευμα τα εγκαίνια της έκθεσης «Casts Of An Island» που για έναν μήνα μετατρέπει το showroom της Mercedes-Benz, στην είσοδο της Λευκωσίας, σε Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης!

Τα εγκαίνια τελέστηκαν, εκ μέρους του προέδρου της Δημοκρατίας, από την Υφυπουργό Πολιτισμού, Λίνα Κασσιανίδου, στην παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων από τον πολιτικό, επιχειρηματικό και καλλιτεχνικό κόσμο της Κύπρου.

Αφορμή για την έκθεση είναι η συμπλήρωση 70 χρόνων αγαστής συνεργασίας της Cyprus Import Corporation (CiC) με την Mercedes-Benz. Πρόκειται για μια πρωτοποριακή σύμπραξη τέχνης και εκδοχών του βιομηχανικού design, που εκπλήσσει ευχάριστα τόσο τους φιλότεχνους όσο και τους φίλους του αυτοκινήτου!

Στην έκθεση, την οποία επιμελείται ο συλλέκτης Νίκος Χρ. Παττίχης, εκδότης του «Φιλελεύθερου», φιλοξενούνται 25 έργα μουσειακών διαστάσεων, Κυπρίων και όχι μόνο καλλιτεχνών, τα πλείστα εκ των οποίων προέρχονται από την προσωπική του συλλογή και ανήκουν στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό CYCO (Cyprus Contemporary Art Center) και εκτίθενται για πρώτη φορά.

Παράλληλα, εκτίθενται ιστορικά και συλλεκτικά μοντέλα της Mercedes – Benz των τελευταίων δεκαετιών, όπως η περίφημη λιμουζίνα της Ζήνας Κάνθερ ντε Τύρας, καθώς και ο καναπές «Woosh» της Zaha Hadid (1985/ 86), με παράλληλη προβολή της Πλατείας Ελευθερίας, η οποία αποτελεί σχεδιασμό του αρχιτεκτονικού της γραφείου.

Ο τίτλος της έκθεσης, «Casts Of An Island», προέρχεται από το ομώνυμο έργο του εικαστικού Σωκράτη Σωκράτους, το οποίο παρουσιάζεται στην έκθεση. Περιλαμβάνονται επίσης έργα που υπογράφουν οι καλλιτέχνες Κλίτσα Αντωνίου, Banu Cennetoglu, Νίκος Χαραλαμπίδης, Σάββας Χριστοδουλίδης, Zaha Hadid, Mustafa Hulusi, Δημήτρης Νεοκλέους, Μαρία Περεντού, Μελίνα Σουκιούρογλου, Λευτέρης Τάπας, Πανίκος Tεμπριώτης, Κωστής Βελώνης, Αλέξανδρος Γιωρκάτζης.

Info

Showroom της Mercedes-Benz (Οδός Κάμπου 49, Στρόβολος, Λευκωσία)

Διάρκεια Έκθεσης: 9-30 Νοεμβρίου

Ωράριο: Δευτέρα – Παρασκευή 9.00-18.00, Σάββατο: 9.00-11.00 & 14.00-17.00