Το ακούσατε ότι βρέθηκε θετικός στον Αβέρωφ ο κορωνοϊός και όχι ο Αβέρωφ στον κορωνοϊό, όπως μεταδίδουν ψευδώς οι αντίπαλοι του προέδρου. Πάει κι αυτός, βγήκε νοκ άουτ. Έμεινε ο Χριστοδουλίδης τώρα. Πάντως, η στήλη ενημερώνει τους αναγνώστες της, κατά παγκόσμια αποκλειστικότητα, τον πραγματικό λόγο της πρόσφατης μετάβασης του προέδρου του ΔΗΣΥ και υποψηφίου Προέδρου της Δημοκρατίας, στην Αθήνα. Μετά λόγου γνώσεως σάς ενημερώνω, πως ο Αβέρωφ δεν πήγε για να πάρει την έγκριση και την ευχή του Κυριάκου Μητσοτάκη για να κερδίσει τις εκλογές και άλλωστε είναι γνωστό, πως αν ο Κυριάκος σου ευχηθεί «με τη νίκη», δεν περνάς δεύτερο γύρο. Ο πρόεδρος πήγε εκεί για να τον παρακαλέσει να δώσει οδηγίες στους εν Ελλάδι  μετεωρολόγους και άλλους εμπλεκόμενους στα της πρόγνωσης του καιρού να βαπτίσουν μια από τις επόμενες θεομηνίες «Νίκος Χριστοδουλίδης», ώστε να σταλεί το μήνυμα ότι ο τέως υπουργός Εξωτερικών είναι πλέον γρουσούζης και από αυτόν τούτον τον Κυριάκο Μητσοτάκη, όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται αυτό. 

Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε μεν αλλά επειδή οι Έλληνες υπεύθυνοι ανήκουν στον ΣΥΡΙΖΑ, το μόνο που δέχτηκαν ήταν να δώσουν στην κακοκαιρία το όνομα Φίλιππος παραπέμποντας στην σύζυγο του Νίκου Χριστοδουλίδη (Φιλίππα) για να φορτωθεί και ο ίδιος μέρος των τυχόν ζημιών που θα προκαλούταν από τη δράση του φαινομένου. Ο παμπόνηρος Αβέρωφ, ήθελε να στείλει και το μήνυμα ότι ο Νίκος Χριστοδουλίδης άγεται και φέρεται από την σύζυγο του, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους πολιτικούς, τους οποίους απλώς οι γυναίκες κάνουν ό,τι θέλουν. Σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε. Σε αντίθεση με τον Αβέρωφ ο οποίος όταν περάσει το κατώφλι του σπιτιού, τρέμουν από τα περσικά χαλιά μέχρι και τη σύζυγο και την πεθερά.  

Εν πάση περιπτώσει, επανερχόμαστε στον κορωνοϊό, ο οποίος παρουσιάζει τάσεις αυτοκτονίας και αυτοκαταστροφής. Τουλάχιστον αυτό δείχνει η απονενοημένη ενέργεια του να κολλήσει στον Αβέρωφ. Ο οποίος, μεταξύ μας, δεν μασά. Εμείς μασάμε. Και ως άριστος γνώστης της ψυχοσύνθεσης του Κύπριου αντελήφθη ότι μασάμε γι αυτό και εισηγήθηκε στην κυβέρνηση επιβολή πλαφόν στις τιμές των σιτηρών αν και όπως πληροφορείται η στήλη, επέμεινε και στην επιβολή πλαφόν κυρίως στο άχυρο. Δηλαδή, του γεωργικού προϊόντος το οποίο αποτελείται από ξηρούς μίσχους δημητριακών και έρχεται στην τελική του μορφή μετά την απομάκρυνση των κόκκων και των πηλών. Όχι, για να δουν μερικοί μερικοί, πως ακόμη και στο κρεβάτι του πόνου (;) ο νους του Αβέρωφ παίρνει στροφές για τη  συγκέντρωση σιτηρών (και ψήφων). Και καταγράφεται στα θετικά του (δεν μιλώ για τη διάγνωση του στον κορωνοϊό, όπως κάνουν κάποιοι άλλοι κακεντρεχείς) ότι υποβάλλεται καθημερινά σε αυτοέλεγχο (χωρίς να περιμένει τον Οδυσσέα Μιχαηλίδη να ετοιμάσει έκθεση) μέσω του οποίου διαπιστώθηκε ότι τον άρπαξε (όχι τον Οδυσσέα). Ύστερα υπεβλήθη και σε PCR και επιβεβαιώθηκε, ότι τελικά, κάτι κολλά πάνω του.  

Περαστικά πρόεδρε και σε σένα και σε μας. 

ΒΑΣ ΒΑΣ 

 

 

Αντιστάθηκε η Βασίλισσα

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν έβαλε αυτογκόλ διότι δεν ανέμενε τέτοια ομοβροντία κυρώσεων από τους δυτικούς σε σημείο που γονάτισε τη Ρωσία οικονομικά, φτάνοντας στο ακραίο μέτρο να κλείσει προσωρινά τα McDonald`s στη χώρα. Για να μην αναφερθώ στους μόδιστρους, οι οποίοι σταμάτησαν να σχεδιάζουν ρούχα για τους  μοσχοβίτες, για τις νυχούδες των γυναικών των Ρώσων ολιγαρχών, οι οποίες εξετάζουν το ενδεχόμενο να προχωρήσουν στο ακραίο μέτρο της στάσης εργασίας για μισή ώρα και για άλλα σκληρά και απάνθρωπα μέτρα. Αλλά αυτό που έριξε τα χρηματιστήρια σε όλο τον κόσμο, ήταν η ενέργεια της  Βασίλισσας την Αγγλίας, η οποία υποδεχόμενη τον Καναδό ηγέτη, έκανε χειραψία μαζί του μπροστά από βάζο με κίτρινα και μπλε άνθη, δηλαδή στα χρώματα της ουκρανικής σημαίας. Για να είμαι ειλικρινής, τέτοια αυτοθυσία δεν την περίμενα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι βασιλικοί σχολιαστές στη Βρετανία να «αναρωτήθηκαν αν επρόκειτο για ένα έμμεσο μήνυμα στήριξης προς την Ουκρανία από την παραδοσιακά πολιτικά ουδέτερη μονάρχη». 

Βεβαίως το γεγονός ότι το ρωσικό φυσικό αέριο εξακολουθεί να ρέει προς την Ευρώπη και προς την Αγγλία, δείχνει ότι οι Ευρωπαίοι και οι Βρετανοί είναι κύριοι στις συναλλαγές τους και τηρούν τις συμφωνίες τους και μην πει κανείς ότι μόνο λόγια είναι και ότι εξακολουθούν να αιμοδοτούν την οικονομία της Ρωσίας διότι αυτό δεν ισχύει.  

Και ειλικρινά παίρνω θάρρος από τη στάση της Ευρώπης διότι αν καμιά φορά μας επιτεθεί ξανά η Τουρκία, δεν το αποκλείω να αποφασίσουν να κοιμούνται πλευρό για 2-3 μέρες εκφράζοντας τη στήριξη τους προς την Κύπρο. 

Αλλά για να μην έχουμε την τύχη ή καλύτερα την ατυχία της Ουκρανίας, καλώ την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ να μην διοργανώσει φέτος παρέλαση για μην μπει ο τόπος σε περιπέτειες. Διότι θα παρακολουθήσατε τις δηλώσεις του Ρώσου Πατριάρχη Κυρίλλου, ο οποίος δήλωσε εμμέσως πως αν δεν θέλουμε να μας βομβαρδίσουν καλύτερα να μην διοργανωθεί gay pride. Εντάξει, δεν το είπε ακριβώς έτσι, αλλά σύμφωνα με το CNN ο παναγιότατος δήλωσε πως «η δοκιμή» για το ποια πλευρά στηρίζετε, είναι αν η χώρα σας είναι πρόθυμη να διοργανώσει παρελάσεις gay pride». 

Εν πάση περιπτώσει, η εισβολή είναι εισβολή αλλά κάθε χώρα αντιμετωπίζει το θέμα ανάλογα με τα συμφέροντα της, αν και ορισμένοι Ουκρανοί φαίνεται ότι δεν συμπεριφέρθηκαν καλά στους Τούρκους. Αυτό τουλάχιστον προκύπτει από όσα δήλωσε ο Τούρκος καθηγητής του πανεπιστημίου Πολιτισμού (παρακαλώ) της Κωνσταντινούπολης Χασάν Κονί.  

Ο οποίος, αφού ανέφερε πως η Ευρώπη δεν μπορεί να διαχειριστεί το προσφυγικό πρόβλημα, πρόσθεσε: «Φυσικά, οι άντρες μας περιμένουν να έρθουν οι Ουκρανές, αλλά δυστυχώς αυτές πάνε στην Ευρώπη».  Φανταστείτε τι θα έλεγε αν δεν ήταν καθηγητής σε πανεπιστήμιο «Πολιτισμού». Βεβαίως, εμείς ζήσαμε στο πετσί μας αυτό τον πολιτισμό σε όλο του το μεγαλείο και ευχόμαστε να μην τον γνωρίσουν και άλλοι. 

ΒΑΣ ΒΑΣ