Η ομάδα χορού Ασώματες Δυνάμεις στην προσπάθειά της να επικοινωνήσει το έργο της αλλά και να στηρίξει τους καλλιτέχνες που έχουν υποστεί τις συνέπειες της ανεργίας, και των συνεχόμενων  lockdown, δημιούργησε το inter.dance.scene μια διαδικτυακή σκηνή χορού που θα παρουσιάζει κάθε μήνα παραστάσεις της ομάδας online μέσα από την πλατφόρμα soldouticketbox.com.

Την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου, Ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος, προβάλλεται η παράσταση «Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα;» Ανοιχτή προβολή με εθελοντική εισφορά, ώρα 9μ.μ.

Την Παρασκευή 29, Σάββατο 30 και Κυριακή 31 Ιανουαρίου, προβάλλεται η ίδια παράσταση με τιμή εισιτηρίου 8 ευρώ,  9μ.μ.  

Λίγα λόγια  για το έργο

Σε συνεργασία με την ομάδα της, τις Ασώματες Δυνάμεις, τον ηθοποιό Βασίλη Βασιλάκη και το κουαρτέτο εγχόρδων Fusionia Quartet, προτείνουν μια παράσταση με θέμα τις πόλεις που έχασαν τους πληθυσμούς τους, με επίκεντρο την εβραϊκή κοινότητα της γενέτειρας της χορογράφου, της Θεσσαλονίκης. 

Το αποτέλεσμα είναι μια ζωντανή διάδραση λόγου- χορού- μουσικής, σ΄ ένα πρωτότυπο και αυθεντικό έργο- ντοκουμέντο.

«Είναι αλήθεια πως θα με περιμένεις πάντα κάτω απ’ τη μουριά στον τοίχο του αμπελώνα;» Το σπαραχτικό έργο της νιότης του Φέλιξ Μέντελσον με τον ομώνυμο τίτλο, έρχεται να συναντήσει ιστορίες αποχωρισμών που έμελλε να ξεδιπλωθούν εκατό χρόνια αργότερα. «Πόλεις που χάσανε τους κατοίκους τους, σπίτια που άδειασαν ξαφνικά, οικογένειες που χώρισαν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, άνθρωποι στριμωγμένοι μέσα σ΄ ένα τραίνο, με άγνωστο προορισμό. Χέρια που δεν πρόλαβαν να αγκαλιάσουν, να κρατήσουν, να χαϊδέψουν, ν΄ αποχαιρετίσουν. Ένα έργο φόρος τιμής στους πολίτες των πόλεων που άδειασαν. Τις νύχτες το αεράκι φέρνει τις φωνές και τα τραγούδια τους στις γειτονιές  που έζησαν» σημειώνει η Μάχη Δημητριάδου.

Συντελεστές 

Σύλληψη/ Σκηνοθεσία/ Χορογραφία: Ανδρομάχη Δημητριάδου Λίνταλ

Μουσική: Φέλιξ Μέντελσον, «Κουαρτέτο εγχόρδων αρ.2, έργο 13» (1827)

Κείμενα: από το βιβλίο «Μη με ξεχάσετε» σε επιμέλεια Λεόν Σαλτιέλ, μετάφραση Ελένη Σαλτιέλ

Χορεύουν -συνδημιουργούν: Πωλίνα Ιωάννου, Βίκυ Κάλλα, Μαρία Χρυσοστόμου, Ανίσα Μιχαήλ

Σκηνικά/ κοστούμια: Έλενα Κατσούρη 

Φωτισμοί: Γιώργος Λάζογλου

Αφηγητής: Βασίλης Βασιλάκης

Fusionia Quartet: Σορίν Αλεξάντρου Χορλέα (βιόλα), Ρόμπερτ Γκροντ (βιολοντσέλο) Μάριος Ιωάννου (βιολί), Σάββας Λάγου (βιολί). 

Γραφιστικός σχεδιασμός: Ερνέστος Λίνταλ

Φωτογραφίες: Γιώργος Στυλιανού

Παραγωγή: Ασώματες Δυνάμεις με την υποστήριξη των Πολιτιστικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Παιδείας, Πολιτισμού και Αθλητισμού, Τερψιχόρη 2020, και την ευγενική υποστήριξη του θεάτρου Ριάλτο, του θεάτρου Παλλάς, καθώς και της Πρεσβείας του Ισραήλ, στα πλαίσια της 60ής επέτειου των Διπλωματικών σχέσεων ανάμεσα στο κράτος του Ισραήλ και την Κυπριακή Δημοκρατία.

Πηγή: philenews