Επτά παραστάσεις από πέντε χώρες περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 25ου Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού Κύπρου, που φέτος διεξάγεται μεταξύ 31 Μαΐου και 23 Ιουνίου, στο Θέατρο Ριάλτο στη Λεμεσό και στο Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας.

Το Φεστιβάλ, που διοργανώνει το Τμήμα Σύγχρονου Πολιτισμού του Υφυπουργείου Πολιτισμού σε συνεργασία με το Θέατρο Ριάλτο, είναι o κορυφαίος θεσμός στον τομέα του σύγχρονου χορού, ο οποίος πραγματοποιείται από το 1998 δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να παρακολουθήσει πρωτοπόρες ομάδες χορού από το εξωτερικό, συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο σημαντικά στην προώθηση του σύγχρονου χορού στην Κύπρο. 

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ περιλαμβάνει παραστάσεις υψηλού καλλιτεχνικού επιπέδου από χορευτικές ομάδες της Κύπρου και του εξωτερικού. Φέτος θα παρουσιαστούν ομάδες από την Κύπρο, την Ελλάδα, τη Δανία, την Ιταλία και την Ολλανδία.

Το πρόγραμμα:

  • Κύπρος: Σουζάνα Φιαλά, «AiNA» (50’), 31/5 Θέατρο Ριάλτο
  • Ολλανδία: Sharp (Arno Schuitemaker) «The End – part 2» (60’), 4/6 Θέατρο Ριάλτο
  • Δανία: Himherandit Production (Ανδρέας Κωνσταντίνου), «Carcass» (75’) 18+, 10/5 Θέατρο Ριάλτο, 12/6 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
  • Ελλάδα: Rootless Root (Λίντα Καπετανέα), «Silence» (60’), 14/6 Θέατρο Ριάλτο, 15/6 Δημοτικό Θέατρο Λευκωσίας
  • Ιταλία: Eliana Stragapede & Borna Babic, «ΑΜΑΕ» (30’), Alessandro Sciarroni, «Save the last Dance for Me» (20’), 16/6 Θέατρο Ριάλτο
  • Ελλάδα: Χρήστος Παπαδόπουλος, «LARSEN C» (60’), 23/6 Θέατρο Ριάλτο

Το έργο που εκπροσωπεί την Κύπρο επιλέγηκε από τα έργα που χρηματοδοτήθηκαν στα πλαίσια του «Προγράμματος Ενίσχυσης της Δημιουργίας και Έρευνας στον Τομέα του Σύγχρονου Χορού – ΤΕΡΨΙΧΟΡΗ 2023».

Εισιτήρια: €8 ανά παράσταση και €30 κάρτα Φεστιβάλ για όλες τις παραστάσεις.

Δωρεάν είσοδος για μαθητές, φοιτητές, στρατιώτες, συνταξιούχους και επαγγελματίες στον τομέα του χορού.

Κατά τις ημέρες πραγματοποίησης του Φεστιβάλ θα υπάρχει δωρεάν μεταφορά με λεωφορεία από τη Λευκωσία προς τη Λεμεσό με επιστροφή (μόνο για τα έργα που δεν θα παρουσιαστούν στη Λευκωσία).

Το Φεστιβάλ Σύγχρονου Χορού συμμετέχει στη Δράση EU20, με αφορμή τους εορτασμούς για τη συμπλήρωση 20 χρόνων από την ένταξη της Κύπρου στην ΕΕ.