Τα τελευταία δύο με τρία 24ωρα, γίνονται περίπου είκοσι εισαγωγές ασθενών, περισσότερες, συγκριτικά με τα εξιτήρια που παραχωρούνται, δήλωσε στο Τρίτο ο εκπρόσωπος τύπου του ΟΚΥπΥ Χαράλαμπος Χαριλάου.

Τόνισε ότι, εάν μέσα στις επόμενες ημέρες η κατάσταση δεν σταθεροποιηθεί, τότε θα πρέπει να συνέλθουν οι αρμόδιοι φορείς, προκειμένου να βρουν λύσεις ώστε το σύστημα υγείας να μπορέσει να ανταποκριθεί στα νέα δεδομένα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Επιδείνωση ρεκόρ εν μέσω εμβολιασμών

Ο κύριος Χαριλάου επανέλαβε ότι, αυτή τη στιγμή υπάρχει σχεδιασμός για τριακόσιες κλίνες covid, και εξήντα-πέντε ενεργές κλίνες σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Διαβεβαίωσε την ίδια στιγμή, πως δεν θα αφεθεί κανένας ασθενής, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική βοήθεια.

Όσον αφορά την μεταφορά ασθενών στον ιδιωτικό τομέα, ο Χαράλαμπος Χαριλάου ανέφερε ότι έγινε μια πρώτη συνάντηση με τα ιδιωτικά νοσηλευτήρια και πως ο οργανισμός αναμένει ενημέρωση όσον αφορά τις διαθέσιμες κλίνες παθολογίας.

 Είπε ακόμη, ότι τις τελευταίες δύο ημέρες έχουν σταλεί, από τα νοσοκομεία Λευκωσίας και Λεμεσού, αρκετά παθολογικά περιστατικά στον ιδιωτικό τομέα. Σημείωσε ότι, στόχος είναι να μεταφερθούν στα ιδιωτικά νοσηλευτήρια, ασθενείς και από άλλα κρατικά νοσοκομεία.

Πηγή: Ραδιόφωνο ΡΙΚ