Ανοικτό παραμένει το μέτωπο μεταξύ Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας και Συντεχνιών των γιατρών, αφού παρά το γεγονός ότι την εβδομάδα που πέρασε το παρασκήνιο ήταν εξαιρετικά έντονο, ύστερα και από τη διαμεσολάβηση του υπουργείου Υγείας, δεν κατέστη ακόμα δυνατό οι δύο πλευρές να καταλήξουν σε συμφωνία για τα οικονομικά κίνητρα που θα παραχωρηθούν στους ειδικούς γιατρούς του δημοσίου για τις υπηρεσίες που θα προσφέρουν στο πλαίσιο του Γενικού Συστήματος Υγείας. 
 
Οι διαφωνίες που καταγράφονται και εμποδίζουν προς το παρόν την επίτευξη συμφωνίας δεν αφορούν τόσο το οικονομικό σκέλος, το ύψος δηλαδή του ποσού που θα λαμβάνουν επιπρόσθετα του μισθού τους οι γιατροί, αλλά άλλα επιμέρους ζητήματα τα οποία οι Συντεχνίες έχουν θέσει στο τραπέζι. 
 
 
Παράλληλα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του «Φ»,  οι γιατροί φαίνεται ότι υποβάλλουν επιπρόσθετα αιτήματα (για συγκεκριμένα τμήματα των δημόσιων νοσοκομείων) τα οποία ζητούν όπως περιληφθούν στο κείμενο της συμφωνίας που θα υπογραφεί με τον Οργανισμό, εάν τελικά βεβαίως επιτευχθεί κάποια συμφωνία. Ωστόσο τα αιτήματα τους αυτά δεν φαίνεται να γίνονται αποδεκτά στο σύνολό τους ούτε από τον ΟΚΥπΥ αλλά ούτε και από το υπουργείο Υγείας, το οποίο προσπαθεί άτυπα να γεφυρώσει τις διαφορές μεταξύ των δύο πλευρών και να βοηθήσει έτσι στην αίσια κατάληξη του διαλόγου που βρίσκεται σε εξέλιξη για περισσότερο από ένα χρόνο. 
 
 
Με αυτά τα δεδομένα η εβδομάδα που αρχίζει σήμερα πρέπει να θεωρείται ως ιδιαίτερα σημαντική αφού είτε γιατροί και ΟΚΥπΥ θα οδηγηθούν σε συμφωνία και θα επανέλθει η ηρεμία στα δημόσια νοσηλευτήρια, είτε  ο μεταξύ τους διάλογος θα καταλήξει σε ναυάγιο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των κρατικών νοσοκομείων. Οι Συντεχνίες άλλωστε έχουν ξεκαθαρίσει ότι σε περίπτωση μη αίσιας κατάληξης της διαπραγμάτευσης θα προχωρήσουν στη λήψη απεργιακών μέτρων, προκειμένου να ασκήσουν έτσι πίεση για ικανοποίηση των αιτημάτων τους. 
 
 
Σε αντίθεση βεβαίως με την εκκρεμότητα που υπάρχει σε σχέση με τους γιατρούς, ο ΟΚΥπΥ κατάφερε να πείσει την περασμένη εβδομάδα τις συντεχνίες των νοσηλευτών παρουσιάζοντας τους σχεδιασμό προσλήψεων μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.