Έντονη ήταν η αντίδραση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας σε επικρίσεις που εκτοξεύθηκαν εναντίον του Γενικού Ελεγκτή από τον Υπουργό Οικονομικών, Κωνσταντίνο Πετρίδη.

Μιλώντας στο «Economy Today» και σχολιάζοντας επιστολή του Οδυσσέα Μιχαηλίδη για το σχέδιο που αφορά στην επιδότηση επιτοκίων των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών, ο κ. Πετρίδης είπε πως «ο Γενικός Ελεγκτής είναι εκτός τόπου και χρόνου».

Συμπλήρωσε δε πως (ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης) «βάζει το κοστούμι του πολιτικού, κάνοντας πολιτικές συμπαιγνίες με συγκεκριμένα πρόσωπα του πολιτικού χώρου», ισχυριζόμενος ότι υπερβαίνει τα καθήκοντά του και «υποδύεται παράλληλα τον ρόλο του Γενικού Εισαγγελέα».

Σε ανάρτηση στον επίσημο λογαριασμό της Ελεγκτικής Υπηρεσίας στο Twitter, σημειώνεται ότι αναμένεται σεβασμός «στη συνταγματική αρμοδιότητά μας να ελέγχουμε τις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει η Δημοκρατία». Και προτίθεται: «Θα υπερασπιστούμε το συνταγματικό δικαίωμα μας για διενέργεια ελέγχου επί των πράξεων και αποφάσεων της Κυβέρνησης, παρά τις όποιες επιθέσεις».

Στη συζήτηση παρενέβη και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, αναφερόμενος σε «αλαζονεία της εξουσίας». Αντί η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ να παραδεχτεί το λάθος της, σημειώνει, «επικαλείται πολιτικές συμπαιγνίες για να εξυπηρετήσει οικονομικά συμφέροντα».

Πηγή: Philenews