Όλα τα βλέπουμε αριθμούς σε αυτό τον τόπο και, δυστυχώς, αριθμούς βλέπουμε ακόμα κι όταν μιλάμε για πολίτες που δεν έχουν φάρμακα, για λεφτά που ξοδεύουμε για να έχουν οι πολίτες ό,τι χρειάζονται σε σχέση με την υγεία τους. Ακόμα και τους ασθενείς και τους θανάτους, αριθμούς τους βλέπουμε και κινούμαστε με την απλοϊκή πρακτική του «τρεις το λάδι, τρεις το ξίδι, πέντε το λαδόξιδο». 

Αν το πιάσω από το ΓεΣΥ, εδώ και μερικούς μήνες κάποιοι πήραν φόρα και προσθέτουν αριθμούς. Βάζουν όλες τις δαπάνες υγείας, τις κάνουν μια σούμα και μας λένε ότι το ΓεΣΥ μας οδηγεί στην καταστροφή.

Ναι, όταν στις δαπάνες υγείας προσθέτεις και τα €240 εκατομμύρια αναπτυξιακές δαπάνες του ΟΚΥπΥ, οι πλείστες εκ των οποίων αποτελούν εξαγγελίες της Κυβέρνησης σε κάθε προεκλογική περίοδο, σίγουρα η σούμα θα μας βγει ψηλά. Το θέμα είναι να μην ξεχνάνε κάποιοι αυτά που οι ίδιοι αποφασίζουν και να μην μας λένε μετά ότι και οι δύο οργανισμοί, ΟΚΥπΥ και ΟΑΥ έχουν ελλείμματα.

Κατά τον ίδιο τρόπο, επιχειρούν τώρα να φορτώσουν στον ΟΑΥ και τις παραπομπές ασθενών από τον ΟΚΥπΥ σε ιδιωτικά νοσηλευτήρια τα οποία δεν ανήκουν στο ΓεΣΥ, όχι επειδή δεν καταλαβαίνουν το παράλογο της απαίτησής τους αλλά επειδή στοχεύουν στο φούσκωμα του προϋπολογισμού του ΟΑΥ και στη σταδιακή αποδόμηση του Συστήματος.

Βεβαίως, επειδή αυτή την πρακτική την ακολουθούν κάποιοι, οι ίδιοι άνθρωποι κάθε φορά, οι οποίοι δεν θα χωνέψουν ποτέ ότι το ΓεΣΥ είναι μονοασφαλιστικό και καλύπτει όλους τους πολίτες και όχι πολυασφαλιστικό για να ικανοποιεί τη δική τους υπεροψία έναντι των απλών πολιτών, οι οποίοι δεν θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν ισότιμη πρόσβαση, η σούπα τους κάπου ξινίζει, διότι οι προθέσεις τους είναι γνωστές. Το χειρότερο όμως είναι ότι η υπεροψία τους δεν τους επιτρέπει να καταλάβουν ότι οι υπόλοιποι δεν είμαστε ηλίθιοι. Διότι αυτοί που επιχειρούν να φορτώσουν τα πάντα στο ΓεΣΥ,  όταν βγήκε η έκθεση του Γενικού Ελεγκτή ο οποίος ξεμπρόστιαζε τη φοροδιαφυγή κάποιων μεγαλογιατρών φίλων τους, έσπευσαν να ανοίξουν μέτωπο με τον ΟΑΥ αφήνοντας να εννοηθεί ότι το ΓεΣΥ φταίει που δεν τους πιάσαμε ακόμα αυτούς που για δεκαετίες μάλλον ξεγελούν το Κράτος. Τις δικές τους ευθύνες δεν τις βλέπουν πουθενά. Αρκεί να βρίσκουν πάτημα για να πολεμήσουν το ΓεΣΥ.

Ένα τέτοιο πανηγύρι έστησαν και για σήμερα στη Βουλή. Ετοιμάζονται να προχωρήσουν με την ίδια πρακτική «όλες τις δαπάνες υγείας στο ΓεΣΥ», το οποίο να τους θυμίσουμε από τις τσέπες των πολιτών χρηματοδοτείται, απλά για να ξαλαφρώσουν τα ταμεία του Κράτους και να φαίνονται οι ίδιοι θριαμβευτές.  

ΥΓ: Τώρα με τον προεκλογικό, μην αποφασίσετε να επεκτείνετε όλα τα νοσοκομεία και να κτίσετε νέες δομές, γιατί του χρόνου θα προσθέσουν κι αυτό το κόστος στον ΟΚΥπΥ και θα φταίξει το ΓεΣΥ που δεν συγκρατούνται οι δαπάνες υγείας…