Η κυπριακή συμμετοχή στη 17η Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής της Μπιενάλε Βενετίας έχει θέμα της «Αναχώρηση: Κατοικώντας Αποστάσεις». Η Μπιενάλε θα πραγματοποιηθεί από τις 22 Μαΐου μέχρι τις 21 Νοεμβρίου 2021 και την έκθεση στο Κυπριακό Περίπτερο θα επιμεληθούν οι Μαρίνα Χριστοδουλίδου, Ήρα Σαββίδη, Ευαγόρας Βανέζης και Νάσιος Βαρνάβα, ενώ συνδιοργανώνεται από τον Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Κύπρου και το ΥΠΠΑΝ. Η ομάδα των επιμελητών απευθύνει ανοικτή πρόσκληση υποβολής προτάσεων για συμμετοχή στην έκθεση του κυπριακού περιπτέρου, στη σχετική έκδοση και στο πρόγραμμα εκδηλώσεων. 

Αντλώντας από τη θεματική της Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής της Βενετίας 2021 «Πώς θα ζήσουμε μαζί;» σε επιμέλεια του Hashim Sarkis, η κυπριακή συμμετοχή διερευνά τις χωρικές εμπειρίες που προκύπτουν όταν η αποστασιοποίηση μετατρέπεται σε πρότυπο για την ανάπτυξη νέων μορφών κοινωνικότητας.

Η ανοικτή πρόσκληση απευθύνεται σε νεαρούς αρχιτέκτονες ή σε πολυκλαδικές ομάδες. Στο πλαίσιο της έκθεσης του Κυπριακού Περίπτερου στη Διεθνή Έκθεση Αρχιτεκτονικής – Μπιενάλε Βενετίας 2021, διάρκειας έξι μηνών, θα παρουσιαστεί ένα σύνολο φυσικών μοντέλων και κειμένων.

Προθεσμία Υποβολής προτάσεων: 07 Δεκεμβρίου 2020, 18:00. Οι προτάσεις που θα επιλεγούν θα ανακοινωθούν στις 21 Δεκεμβρίου 2020.

Πληροφορίες ή διευκρινήσεις, στο [email protected]  και στις ιστοσελίδες: www.cypruspavilion.org, https://architecture.org.cy/anachoresis/, https://www.labiennale.org/