Μπορεί να διανύουμε ακόμα τον Νοέμβριο του 2019, όμως οι Παγκύπριες Εξετάσεις του 2020 άρχισαν ήδη να μπαίνουν σε πρώτο πλάνο. Όχι μόνο από τους μαθητές που θα παρακαθήσουν στις εξετάσεις και όπως είναι αναμενόμενο έχουν αρχίσει να προετοιμάζονται, αλλά και από την Υπηρεσία Εξετάσεων, η οποία ως γνωστόν, με το που ολοκληρώνει τη διαδικασία των Παγκύπριων Εξετάσεων κάθε χρόνο, αρχίζει τις ενέργειες για τις επόμενες. 
 
Γι’ αυτό το λόγο, οι Διευθύνσεις Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης και Μέσης Τεχνικής και Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης του Υπουργείου Παιδείας, απέστειλαν ήδη στις διευθύνσεις των Λυκείων και Τεχνικών Σχολών εγκύκλιο με την οποία τις καλούν όπως προβούν άμεσα σε ενημέρωση του Γραφείου Προγραμματισμού σχετικά με τη χρήση των σχολείων ως εξεταστικά κέντρα.
 
Συγκεκριμένα, οι διευθυντές καλούνται να αποστείλουν: α) τον αριθμό των διαθέσιμων αιθουσών για τους σκοπούς των Παγκύπριων Εξετάσεων, β) τον μέγιστο αριθμό θρανίων που μπορούν να τοποθετηθούν σε κάθε αίθουσα, γ) τον αριθμό των βοηθών διευθυντών του σχολείου, δ) τον αριθμό των καθηγητών, ε) τον αριθμό των τελειόφοιτων μαθητών και στ) τα πιθανά προβλήματα που ενδεχομένως παρουσιαστούν με τη λειτουργία του σχολείου ως εξεταστικό κέντρο. 
 
Όσον αφορά στην Υπηρεσία Εξετάσεων, αυτή την περίοδο εργάζεται πυρετωδώς για την ετοιμασία του Οδηγού Εξετάσεων ενώ παράλληλα «τρέχει» και τις εξετάσεις διορισίμων που ολοκληρώνονται στις 7 Δεκεμβρίου.