Συνολικά πρόστιμα 7,5 εκατ. ευρώ επέβαλε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για το έτος 2019 σύμφωνα με την έκθεση της Επιτροπής για το εν λόγο έτος, την οποία παρέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Δήμητρα Καλογήρου.
Το ποσό των 7,5 εκατ. ευρώ κατατίθεται στο πάγιο ταμείο της Δημοκρατίας, ανάφερε η Δήμητρα Καλογήρου ενώ επεσήμανε πως η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει προχωρήσει σε ενδελεχείς ελέγχους όσο αφορά θέματα καταπολέμησης ξεπλύματος χρήματος.
Αναφερόμενη σε νέα έργα, η κα Καλογήρου σημείωσε, μεταξύ άλλων, τις εναλλακτικές μορφές χρηματοδότησης, προσθέτοντας ότι «ανακοινώσαμε πρόσφατα ένα προϊόν στη αγορά όπου αντλούνται χρήματα από μικροεπενδυτές. Είναι, δηλαδή, οι πλατφόρμες που είναι ήδη αδειοδοτημένες από εμάς και βοηθούν νεοφυείς εταιρείες που δεν μπορούν να βρουν χρηματοδότηση από τις τράπεζες. Πρόκειται για άλλο ένα εργαλείο που βοηθά την αγορά, και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και θα το ανακοινώσουμε επίσημα πριν τα Χριστούγεννα».
Από πλευράς του ο Πρόεδρος συνεχάρη την Επιτροπή για το έργο της και είπε ότι «η αυστηρότητα των ελέγχων είναι εκείνη που διασφαλίζει και την αξιοπιστία του κράτους. Και δεν είναι τυχαία η παρατηρούμενη ανάπτυξη στους νέους τομείς δραστηριοτήτων που σαν αποτέλεσμα των δράσεων σας έχετε πετύχει. Θέλω να πιστεύω ότι με τον ίδιο ζήλο και την ίδια αποφασιστικότητα θα εργαστείτε για να καθιερώσουμε την Κύπρο ως την έδρα σημαντικών χρηματοπιστωτικών εταιρειών, υπηρεσιών, κλπ», κατέληξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
 
Πηγή: Philenews/Insider