Ανοικτό για διαβούλευση μέχρι τις 2 Οκτωβρίου είναι έργο που αφορά «Προσθηκομετατροπές στην υφιστάμενη ξενοδοχειακή μονάδα Palm Beach Hotel and Bungalows, στην κοινότητα Oρόκλινης, της επαρχίας Λάρνακας. Το έργο προβλέπει την υλοποίηση των πιο κάτω προσθηκών και μετατροπών, που θα υλοποιηθούν στα υφιστάμενα, ιδιόκτητα τεμάχια: 

▪ Ανέγερση εννιαώροφου κτηρίου Residence Tower με 56 διαμερίσματα. 

▪ Κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης 214 θέσεων. Οι συνολικοί χώροι στάθμευσης αυξάνονται σε 345, εκ των οποίων 12 προδιαγράφονται για χρήση από ΑΜΕΑ. 

▪ Ανέγερση τετραώροφου κτηρίου Condominium Block με 28 δωμάτια (condos). 

▪ Ανέγερση υπαίθριου εστιατορίου στους κήπους του ξενοδοχείου. 

▪ Επέκταση του εστιατορίου του ξενοδοχείου. 

▪ Ανακαίνιση και αναδιαμόρφωση των υφιστάμενων 40 bungalows, σε 25 μονάδες, με ιδιωτική πισίνα και την ανέγερση νέου κέντρου ευεξίας (SPA). 

Το προτεινόμενο έργο θα αναπτυχθεί εντός των ορίων της υφιστάμενης μονάδας. Στα πλαίσια της αναβάθμισης και βελτίωσης των παρεχόμενων υποδομών και υπηρεσιών, το προτεινόμενο έργο προδιαγράφει τις πιο κάτω προσθηκομετατροπές σε έξι περιοχές. 

Περιοχή 1: 

-Bungalows – Μετατροπές σε υφιστάμενα κτήρια – Μετατροπή των υφιστάμενων 40 bungalows και της μεγάλης, τύπου λιμνοθάλασσας, πισίνας και των κοινόχρηστων χώρων, σε 25 ανεξάρτητα bungalows με ιδιωτική πισίνα, για τη φιλοξενία οικογενειών και οργανωμένων συνόλων. 

-Κατεδάφιση υφιστάμενου καφεστιατορίου (Block C). 

-Προσθήκη στον υφιστάμενο χώρο – ανέγερση νέου, υψηλών προδιαγραφών, κέντρου ευεξίας (SPA). 

 Περιοχή 2: 

-Προσθήκη – Ανέγερση υπαίθριου θεματικού εστιατορίου στους κήπους του ξενοδοχείου. 

Περιοχή 3: 

-Προσθήκη – Ανέγερση εννιαώροφου κτηρίου Residence Tower, που θα περιλαμβάνει 56 διαμερίσματα, κοινόχρηστους και υποστηρικτικούς χώρους. Για την ανέγερση του Residence Tower απαιτείται η κατεδάφιση μέρους της βόρειας πτέρυγας του ξενοδοχείου. 

Περιοχή 4: 

-Μετατροπή – Επέκταση του υφιστάμενου εστιατορίου και ανακαίνιση των εξωτερικών χώρων. 

Περιοχή 5: 

-Προσθήκη – Ανέγερση τετραώροφου κτηρίου, του Condominium Block, το οποίο θα περιλαμβάνει 28 διαμερίσματα (condos), κοινόχρηστους χώρους και εστιατόριο στο ισόγειο, εσωτερική πισίνα στο υπόγειο. Το υφιστάμενο κτήριο, στο οποίο λειτουργεί εσωτερική πισίνα και γήπεδο squash, θα κατεδαφιστεί. 

Περιοχή 6: 

-Εκσκαφή και κατασκευή νέου, υπόγειου χώρου στάθμευσης 216 θέσεων, στα όρια του υφιστάμενου χώρου και των γηπέδων αντισφαίρισης, τα οποία θα αποκατασταθούν. 

Να υπενθυμίσουμε πως προ τριετίας η ιδιοκτήτρια εταιρεία του ξενοδοχείου είχε καταγγείλει σε διάσκεψη τύπου την Τράπεζα Κύπρου για ψηλά επιτόκια και υπερχρεώσεις κατά την εκτέλεση συμφωνίας δανείου ύψους €11 εκατ. που αφορούσαν εργασίες ανακαίνισης του ξενοδοχείου. Μάλιστα, τότε, η Τράπεζα Κύπρου είχε κλείσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς του ξενοδοχείου, ενώ δημοσιοποίησε και διαφήμισε έμμεσα την πιθανότητα διάθεσης του ξενοδοχείου προς πώληση. Ωστόσο, όλα αυτά ανήκουν πλέον στο παρελθόν, αφού η ιδιοκτήτρια εταιρεία προχωρεί πλέον κανονικά με τα πλάνα επέκτασης του ξενοδοχείου. Το ξενοδοχείο Palm Beach λειτουργεί από το 1981 και είναι χωρητικότητας 500 κλινών. To ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της πανδημίας λειτούργησε για ένα διάστημα ως ξενοδοχείο καραντίνας.

 

 

Χριστουγεννιάτικο χωριό και στην Καλαβασό

Το Υφυπουργείο Τουρισμού προγραμματίζει τη λειτουργία χριστουγεννιάτικου χωριού μεγάλης εμβέλειας, αντίστοιχου με τα Christmas markets του εξωτερικού, στην κοινότητα Καλαβασού, το οποίο θα λειτουργεί από τις 26 Νοεμβρίου 2022 μέχρι και τις 15 Ιανουαρίου 2023 (καθημερινές 10:00-16:00 και Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή 11:00-21:00). Το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, θα έχει κυπριακό χαρακτήρα και έχει στόχο να προσφέρει στους επισκέπτες θέαμα, γεύσεις και εμπειρίες από την κυπριακή ύπαιθρο, φιλοξενία, φύση και πολιτισμό, σε μία χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα. Στο χωριό θα υπάρχουν περίπτερα για φαγητό / ποτό και καλλιτεχνήματα προς πώληση (arts & crafts), τα οποία θα λειτουργούν καθημερινά. Μάλιστα, τις Παρασκευές, τα Σάββατα και τις Κυριακές το Χριστουγεννιάτικο Χωριό θα εμπλουτίζεται με πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων για το κοινό.

 

Τρία ακίνητα αξίας €21 εκατ. «έριξε» στο παζάρι η Altamira

Τρία ακίνητα συνολικής αξίας €21 εκατ. έριξε αυτή την εβδομάδα στο παζάρι προς πώληση η Altamira. To ακριβότερο ακίνητο έχει αξία €7,5 εκατ. και βρίσκεται στη λεωφόρο Μακαρίου στη Λευκωσία. Πρόκειται για ένα εξαώροφο κτήριο, το οποίο ανεγέρθηκε πριν 30 χρόνια περίπου. Το κτήριο διαθέτει εμβαδόν κλειστού χώρου περί τα 2,500 τ.μ. και αποτελείται από 14 καταστήματα στο ισόγειο και 12 γραφεία στους 6 κάθετους ορόφους. Το δεύτερο ακίνητο πωλείται στα €7 εκατ. Αφορά εξαώροφο εμπορικό κτήριο σε απόσταση περί τα 140 μέτρα βορειοδυτικά του κυκλικού κόμβου «ΜΠΑΤΑ». Το ακίνητο αποτελείται από 2 υπόγεια, ισόγειο, μεσοπάτωμα και 5 άνω ορόφους. Στο υπόγειο υπάρχουν 78 χώροι στάθμευσης και 35 αποθήκες. Το εμβαδό των εσωτερικών χώρων ανέρχεται σε 3650 τ.μ (περίπου) και των υπογείων σε 2620 τ.μ., ενώ ο δεύτερος και ο τρίτος όροφος του κτηρίου ενοικιάζονται με ικανοποιητική απόδοση. Τέλος, για το ποσό των €6,5 εκατ. πωλείται το τρίτο ακίνητο του καταλόγου που βρίσκεται στην κοινότητα του Μαζωτού. Αφορά τρία τουριστικά παραθαλάσσια χωράφια, ολικού εμβαδού 38,324τ.μ.. Το ακίνητο, με βάση την περιγραφή του, είναι ιδανικό για μεγάλες αναπτύξεις, όπως ξενοδοχεία, τουριστικά χωριά, κέντρα αποκατάστασης, αθλητικά κέντρα κ.α. 

 

Coca-Cola Hellas: Νέος ΓΔ για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα

Τη θέση του γενικού διευθυντή της The Coca-Cola Company για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα αναλαμβάνει ο Σταύρος Μουρελάτος, μετά από μια επιτυχημένη πορεία 12 ετών στην εταιρεία. Άρχισε την καριέρα του στην The Coca-Cola Company, το 2010, ως marketing controller στη Δανία και, από τότε, έχει αναλάβει ρόλους ευθύνης σε διαφορετικές χώρες της Ευρώπης. Τον Απρίλιο του 2021 ανέλαβε τη θέση του franchise operations director στην Ιταλία, συμβάλλοντας σημαντικά στην περαιτέρω ανάπτυξη της εταιρείας στην εν λόγω αγορά, με την επίτευξη στρατηγικών στόχων.

 

 

Aυξήθηκαν οι εργαζόμενοι στην Κύπρο

Σημαντική αύξηση καταγράφει ο αριθμός των εργαζομένων στην Κύπρο, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Στατιστική Υπηρεσία. Συγκεκριμένα, το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνταν κατά το δεύτεροτρίμηνο του 2022 υπολογίζεται στα 458.706 άτομα, εκ των οποίων 408.922 είναι υπάλληλοι και 49.786 αυτοαπασχολούμενοι. Συγκριτικά με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021, η συνολική απασχόληση αυξήθηκε κατά 1,9%. Σύμφωνα με την CyStat, οι σημαντικότερες ποσοστιαίες αυξήσεις παρατηρήθηκαν στους τομείς των Δραστηριοτήτων Υπηρεσιών Παροχής Καταλύματος και Υπηρεσιών Εστίασης, της Ενημέρωσης Και Επικοινωνίας, της Διαχείρισης Ακίνητης Περιουσίας και του Χονδρικού και Λιανικού εμπορίου, Επισκευής Μηχανοκίνητων Οχημάτων και Μοτοσυκλετών. Τέλος, σε σχέση με τις πραγματικές ώρες εργασίας για το δεύτερο τρίμηνο του 2022, υπολογίζονται στις 207.154 χιλιάδες, με ποσοστό αύξησης 5,2%, σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2021.

 

Από 27 Σεπτεμβρίου Μυκο-No

Στις 27 Σεπτεμβρίου είναι προγραμματισμένη η τελευταία πτήση της αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryan Air από το αεροδρόμιο Πάφου προς αυτό της Μυκόνου. Πρόκειται για μία πτήση που αγκαλιάστηκε από το κοινό της Κύπρου, καθώς όπως είδαμε και το φετινό καλοκαίρι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αρκετοί συμπατριώτες μας έκαναν τις διακοπές τους στο νησί των ανέμων. Σε σχέση με τους υπόλοιπους προορισμούς προς Ελλάδα, που πραγματοποιεί η εταιρεία, οι πτήσεις προς Ρόδο θα συνεχιστούν μέχρι τις 28 Οκτωβρίου, ενώ οι πτήσεις προς Θεσσαλονίκη και Χανιά θα συνεχιστούν κανονικά.

 

Παραδόσεις και στην Κύπρο από Skroutz

Τις παραδόσεις προϊόντων και στην Κύπρο προσφέρει πλέον το Skroutz, το γνωστό marketplace στην Ελλάδα, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των Κυπρίων καταναλωτών. Με τη διάθεση της υπηρεσίας αποστολής στην Κύπρο, οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να πραγματοποιούν τις αγορές τους με την ασφάλεια και αξιοπιστία του Skroutz Marketplace. Οι χρήστες, το μόνο που θα πρέπει να κάνουν είναι να ορίσουν τη διεύθυνση αποστολής, ώστε να διαπιστώσουν τη διαθεσιμότητα της αποστολής στην Κύπρο.Οι καταναλωτές βρίσκουν στο www.skroutz.gr πάνω από 7 εκατ. προϊόντα, από περισσότερα από 12.000 συνεργαζόμενα καταστήματα.

[email protected]