Άρχισαν από χθες οι εργασίες ανάπλασης της Α’ Φάσης του Φυτίδειου Αθλητικού Κέντρου – ΓΣΟ το οποίο αναμένεται να παραδοθεί τον προσεχή Ιούνιο και θα στοιχίσει 570 χιλιάδες ευρώ. Ο χώρος του ΓΣΟ θα αξιοποιηθεί κατάλληλα και πλέον θα παρέχει διάφορες υποδομές άθλησης τόσο για τους δημότες αλλά και τους φοιτητές του ΤΕΠΑΚ στη Λεμεσό.

Χθες ο δήμαρχος Λεμεσού, Νίκος Νικολαΐδης, μαζί με τον πρόεδρο του ΚΟΑ, Αντρέα Μιχαηλίδης, επισκέφθηκαν τον χώρο τονίζοντας πως κλειδί της επιτυχούς επαναλειτουργίας του ΓΣΟ είναι η συμβίωση του ΤΕΠΑΚ με τον Δήμο. Τα έργα της Α’ Φάσης περιλαμβάνουν την αναβάθμιση και επαναλειτουργία των 3 γηπέδων (2 για minifootball και ένα για καλαθόσφαιρα, βόλεϊ και τένις) καθώς επίσης και την ανάπλαση της πλατείας.

Η Β’ Φάση περιλαμβάνει τις κτηριακές υποδομές, αίθουσες γυμναστηρίων, το Μουσείο Αθλητικής Ιστορίας του ΓΣΟ και το εστιατόριο-καφετέρια και αναμένεται να προσφοροδοτηθούν για κατασκευή τους αμέσως επόμενους μήνες. Σημειώνεται ότι η Β’ Φάση του έργου αναμένεται να ξεκινήσει τον ερχόμενο Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί τέλος του 2023.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άρχισαν εργασίες €570.000 στο Φυτίδειο Αθλητικό Κέντρο ΓΣΟ

Σε δηλώσεις του ο κ. Νικολαΐδης δήλωσε ότι «επιτέλους αυτός ο χώρος θα αποκτήσει την όψη και τη λειτουργία που αρμόζει σε ένα ιστορικό αθλητικό κέντρο στην καρδιά της πόλης». Εξέφρασε την πεποίθησή του ότι αυτή τη φορά θα επιτευχθεί ο στόχος της λειτουργίας του Κέντρου ως ενός χώρου μαζικής άθλησης και κοινωνικοποίησης. Στόχος, είπε ο κ. Νικολαΐδης, είναι να συνεργαστεί ο Δήμος με το ΤΕΠΑΚ, ώστε και οι φοιτητές μας να έχουν πολύ αξιόλογες αθλητικές υποδομές, αλλά και οι πολίτες της Λεμεσού να μπορούν να αθλούνται και να αξιοποιούν διάφορα προγράμματα κοινωνικής άθλησης.

Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΚΟΑ και τον πρύτανη του ΤΕΠΑΚ, για τη μέχρι σήμερα συνεργασία τους, σημειώνοντας ότι το κλειδί της επιτυχούς επαναλειτουργίας του χώρου είναι η συνεργασία και οι συνέργειες μεταξύ των τριών οργανισμών.

Ο πρόεδρος του ΚΟΑ, Αντρέας Μιχαηλίδης, σε δηλώσεις του εξέφρασε τη δική του ικανοποίηση για την έναρξη των κατασκευαστικών έργων. Σημείωσε ότι ακόμη πως στον χώρο αναμένεται να τοποθετηθούν κάμερες ασφαλείας, ενώ θα υπάρχει και 24ωρη φύλαξη.