Ένας από τους σημαντικότερους και καθολικής αναγνώρισης για τον χαρακτήρα και το ήθος του πολιτικούς ανθρώπους της Πάφου, έφυγε χθες από τη ζωή. Ο πρώην Δήμαρχος Πάφου, Ανδρέας Αταλιώτης, απεβίωσε σε ηλικία 84 ετών.

Διετέλεσε πρώτος δημότης Πάφου την δεκαετία του 1986 -1996, σε μια εποχή που δεν υπήρχαν τα σημερινά εκτεταμένα δίκτυα μαζικής επικοινωνίας. Ωστόσο, ο Ανδρέας Αταλιώτης έτυχε απόλυτου σεβασμού από όλους τους παφίτες λόγω του τρόπου άσκησης της πολιτικής και του ήθους με το οποίο πολιτεύθηκε.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στην Πάφο το 1937 και σπούδασε στην ΑΣΟΕΕ στην Αθήνα. Διετέλεσε, εκτός από Δήμαρχος Πάφου, πρόεδρος της Σχολικής Εφορείας Πάφου, του Γ.Σ. Κόροιβος, του Φυσιολατρικού Πνευματικού Ομίλου Πάφου, ενώ μετείχε σε πολλά άλλα τοπικά και παγκύπρια σώματα.

Ανακοίνωση για τον θάνατο του Ανδρέα Αταλιώτη εξέδωσε το βράδυ και ο Δήμος Πάφου, στην οποία τονίζεται ότι ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος, τα Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και η Υπηρεσία του Δήμου Πάφου εκφράζουν θλίψη για το θάνατο του πρώην Δημάρχου.

” Ο Ανδρέας Αταλιώτης, ο οποίος διετέλεσε Δήμαρχος Πάφου κατά την περίοδο 1.6.1986 – 31.12.1996″, αναφέρεται, ” είχε αναπτύξει κατά την περίοδο πριν από την εκλογή του στο δημαρχιακό αξίωμα, πλούσια κοινωφελή δράση, υπηρετώντας ως Πρόεδρος της Εφορείας Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων Πάφου, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και πρόεδρος ή μέλος των διοικητικών οργάνων σωματείων του Αθλητισμού, του Πολιτισμού και  της Κοινωνικής Μέριμνας.

Ως Δήμαρχος, ο εκλιπών συνέβαλε στη δρομολόγηση της πορείας ανάπτυξης και προβολής της Πάφου και της μετατροπής του Δήμου σε συγκροτημένη Τοπική Αρχή. Διακρινόταν για τις ευαισθησίες του στον Πολιτισμό και χαρακτηριζόταν από ήθος και εντιμότητα. Συνέβαλε στην επικράτηση υψηλού πολιτικού ήθους και πολιτικού πολιτισμού προς όφελος της κοινωνίας και της πόλης”.

Αποτίοντας φόρο τιμής στον εκλιπόντα, ο Δήμος αποφάσισε όπως η κηδεία του τελεστεί με δημοτική δαπάνη και ανοιχθεί στο Δημοτικό Μέγαρο βιβλίο συλλυπητηρίων από αύριο. Το Δημοτικό Συμβούλιο θα λάβει απόφαση για την απόδοση πρέπουσας τιμής στον εκλιπόντα.

Ο Ανδρέας Αταλιώτης ήταν νυμφευμένος με την Δέσπω και πατέρας τριών παιδιών, του Νεόφυτου, του Ματθαίου και της Άννυς.