Το  Κέντρο Αριστείας Ερατοσθένης του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου, το έργο EXCELSIOR H2020 TEAMING, το εργαστήριο Τηλεπισκόπησης και Γεωπεριβάλλοντος του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών και Μηχανικών Γεωπληροφορικής του ΤΕΠΑΚ και το εργαστήριο Δασικής Διαχειριστικής και Τηλεπισκόπησης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου έδωσαν στη δημοσιότητα τις Δορυφορικές Εικόνες από τον δορυφόρο Sentinel-2 του προγράμματος Copernicus πριν (2/7/2021) και μετά (7/7/2021) από την φονική πυρκαγιά. 

Για να γίνει πιο ευδιάκριτη η καμένη έκταση χρησιμοποιήθηκε ψευδοχρωματισμός της εικόνας. Οι εν λόγω δορυφορικές εικόνες μαζί με άλλη δορυφορική και τεχνικές, είχαν χρησιμοποιηθεί για την δεύτερη εκτίμηση της καμένης έκτασης, η οποία ανέρχεται στα 40 τετραγωνικά χιλιόμετρα περίπου.

Το Copernicus είναι το πρόγραμμα γεωσκόπησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, το οποίο παρατηρεί το περιβάλλον και τον πλανήτη μας προς όφελος όλων των ευρωπαίων πολιτών. Το Copernicus εξυπηρετείται από ένα σύνολο ειδικών δορυφόρων (οικογένειες δορυφόρων Sentinel) και από συνεισφέρουσες αποστολές. Οι δορυφόροι Sentinel είναι ειδικά σχεδιασμένοι για την κάλυψη των αναγκών των υπηρεσιών του Copernicus και των χρηστών τους.