Η πρόσφατη αγορά ιδιόκτητου κτιρίου από το ΣΑΠΑ έναντι 3.2 εκατομμυρίων ευρώ, προκαλεί αντιδράσεις εντός του Δήμου Πάφου. Δύο δημοτικοί σύμβουλοι με δημόσιες τοποθετήσεις τους εξέφρασαν την διαφωνία τους με την εξαγορά αυτή και τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν.
 
Ο δημοτικός σύμβουλος του ΔΗΣΥ, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε ότι διαφώνησε τόσο για τη διαδικασία, όσο και για το ιδιαίτερα ψηλό κόστος της πράξης αυτής.
 
« Μας παρουσιάστηκε στην τελευταία ολομέλεια από τον Πρόεδρο του ΔΣ η εισήγηση για αγορά του κτιρίου της πρώην Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας που διαχειριζόταν η ΚΕΔΙΠΕΣ, έναντι 3.2 εκατομμυρίων ευρώ. Δια μορφής κατεπείγοντος, για να «προλάβουμε» το εν λόγω κτίριο και με συνοπτικές διαδικασίες,  ζητήθηκε από το ΔΣ να λάβει απόφαση με ελλιπή στοιχεία και άνευ ουσιαστικής και ενδελεχούς έρευνας.
 
Έχουμε προχωρήσει στη μεγαλύτερη «επένδυση» από τη μέρα ανάληψης καθηκόντων του υφιστάμενου ΔΣ του Σ.Α.ΠΑ. με συνοπτικές διαδικασίες στη βάση του ότι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία. Το ζήτημα δεν είναι αν το συγκεκριμένο κτίριο είναι μια καλή επένδυση γενικά, αλλά αν το συγκεκριμένο κτίριο μπορεί να καλύψει τις ανάγκες του ΣΑΠΑ.
 
Τα Συμβούλια Αποχετεύσεων εξ’ ορισμού δεν είναι κερδοσκοπικοί οργανισμοί. Οφείλουμε δηλαδή εκεί και όπου μπορούμε να εξυπηρετούμε τους πολίτες μας με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, διασφαλίζοντας πάντοτε τη βιωσιμότητα τους.
 
Κατέθεσα πρόταση και έκκληση στην Ολομέλεια του ΔΣ να αναβληθεί η λήψη τελικής απόφασης για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα μέχρι να μας παρουσιαστούν όλα τα  δεδομένα, που θα θεωρούνταν αυτονόητα σε όλους τους σοβαρούς οργανισμούς προτού προχωρήσουν σε μια τέτοιου μεγέθους επένδυση. Η πρότασή που κατέθεσα δεν υιοθετήθηκε από το Σώμα».
 
Θα μπορούσε να κοστίσει 2 εκατομμύρια ευρώ, υποστηρίζει ο κ. Λετυμπιώτης, να προδιαγράψει ο οργανισμός καινούργιο κτίριο που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες με υπερσύγχρονες προδιαγραφές και επαρκείς χώρους στάθμευσης.
« Με σχεδόν 1.5 εκατομμύρια λιγότερα θα μπορούσαμε να καλύψουμε τις ανάγκες του Οργανισμού. Δεν άξιζε τον κόπο τουλάχιστον να το εξετάσουμε;», διερωτάται.
 
Από την πλευρά του ο επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΔΗΚΟ στον Δήμο Πάφου, Γιάννης Κουλουντής, σε δική του παρέμβαση τονίζει ότι το χειρότερο είναι πως η απόφαση πάρθηκε χωρίς πρώτα να παρουσιαστεί κάποιο τοπογραφικό ή άλλα σχέδια.
 
«Δεν έγινε οποιαδήποτε εκτίμηση και χωρίς να παρουσιαστεί οποιαδήποτε τεχνική έκθεση», αναφέρει. « Και όταν εμείς αντιδράσαμε, ο πρόεδρος του ΣΑΠΑ είχε το θράσος να μας ειρωνευτεί λέγοντας «άστους αυτούς, δεν κατάλαβες πως θέλουν να χαλάσει η πράξη;», λες και εργαζόμαστε σε ιδιωτική εταιρεία ανάπτυξης γης».