Με πρωτοβουλία 17χρονου Ελληνοκύπριου μαθητή διοργανώνεται αγώνας αντισφαίρισης στις 30 Οκτωβρίου στην Ακαδημία Τέννις Herodotou στο Μενεού και σε αυτό θα συμμετάσχουν Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι νέοι.

Η ιδέα συνελήφθη όταν πριν από ένα έτος Ελληνοκύπριος μαθητής μετέβη στην Ιορδανία με σκοπό να συμμετάσχει σε τουρνουά τένις και όταν θα διεξάγετο διπλός αγώνας (δύο άτομα εναντίον άλλων δύο) ο παίκτης με τον οποίο επρόκειτο να συναγωνιστεί ο Ελληνοκύπριος αρνήθηκε να συμμετάσχει, επειδή ήταν Τούρκος και δεν ήθελε να είναι στην ίδια ομάδα με έναν Ελληνοκύπριο.

Έκτοτε ο Κύπριος μαθητής έθεσε ως στόχο τη διοργάνωση τουρνουά μεταξύ Ελληνοκύπριων και Τουρκοκυπρίων.

Έγιναν επαφές με Τουρκοκύπριους, οι οποίοι δέχτηκαν να συμμετάσχουν στο τουρνουά. Μάλιστα, με βάση τη ρύθμιση που έγινε, Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι δεν θα παίξουν ως αντίπαλοι, αλλά κάθε ομάδα θα αποτελείται από έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριοι και από κοινού θα αντιμετωπίσουν επίσης έναν Τουρκοκύπριο και έναν Ελληνοκύπριο.

Ετοιμάστηκαν προσκλήσεις και εντοπίστηκαν και χορηγοί, οι οποίοι θα συμβάλουν στη μεταφορά των αθλητών αλλά και σε συνεστίαση που θα ακολουθήσει το τουρνουά.

Από τις δύο ακαδημίες θα λάβουν μέρος 12 αθλητές από τη μία και 12 από την άλλη.

Στην πρόσκληση αναφέρεται πως στόχος είναι η ειρηνική συνύπαρξη και φιλία. Το τουρνουά θα διεξαχθεί μεταξύ των ωρών 10π.μ. και 2μ.μ και  διοργανώνεται υπό τον γενικό τίτλο «Ο αθλητισμός ενώνει».

Προσκλήθηκαν και πρέσβεις χωρών μελών της ΕΕ καθώς και οι Δήμαρχοι Λάρνακας και Αραδίππου, οι οποίοι ενισχύουν την προσπάθεια.