Ένταση προκλήθηκε στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας, όταν οδηγήθηκε ενώπιον του Δικαστηρίου ο 43χρονος που αντιμετωπίζει αδικήματα που αφορούν τον ρατσισμό και την ξενοφοβία, επίθεση με πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, απειλή και δημόσια εξύβριση, κατά 29χρονης γυναίκας από την Αφρική.

Κατά την είσοδο του κατηγορουμένου στην αίθουσα του Δικαστηρίου, η παραπονούμενη ξέσπασε εναντίον του 43χρονου, σηκώθηκε από τη θέση της και τον άρπαξε από την φανέλα με αποτέλεσμα να παρέμβει η Αστυνομία.

Η 29χρονη απευθυνόμενη στον κατηγορούμενο του έλεγε στην Αγγλική γλώσσα, «το έκανες επειδή είμαι μαύρη και εσύ είσαι λευκός».

Ακολούθως έπεσε στο έδαφος και έκλαιγε με λυγμούς και απομακρύνθηκε από την αίθουσα με τη συνοδεία Αστυνομικών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εκδήλωση διαμαρτυρίας στο Δικαστήριο για τη ρατσιστική επίθεση σε 29χρονη

Όταν ξεκίνησε η δικαστική διαδικασία, που ήταν ορισμένη για να απαντήσει στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο 43χρονος, ο συνήγορος υπεράσπισης του ανέφερε στο δικαστήριο πως ο πελάτης του δέχθηκε επίθεση κατά την είσοδο του στην αίθουσα, προσθέτοντας πως θα προχωρήσει σε καταγγελία στην αστυνομία.

Aίτημα διακοπής της διαδικασίας

Ο συνήγορος του 43χρονου υπέβαλε αίτημα διακοπής της διαδικασίας «λόγω κατάχρησης και παραβίασης του τεκμηρίου της αθωότητάς» του πελάτη του και παραβίασης του «δικαιώματος να τύχει δίκαιης δίκης», όπως υποστήριξε λόγω της δημοσιότητας που πήρε των θέμα και των δημόσιων τοποθετήσεων που έγιναν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Το δικαστήριο όρισε την υπόθεση για τις 5 Αυγούστου, για αγορεύσεις και τοποθετήσεις σε σχέση με το προδικαστικό ζήτημα που ήγειρε η υπεράσπιση.

Ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος και ισχύουν οι ίδιοι περιοριστικοί όροι. Τοποθετήθηκε στο stop list, υπέγραψε εγγύηση 20 χιλιάδων ευρώ και οφείλει να παρουσιάζεται μία φορά την εβδομάδα σε αστυνομικό σταθμό για να υπογράφει. Υπενθυμίζεται ότι ο κατηγορούμενος αντιμετωπίζει δέκα κατηγορίες εκ των οποίων οι 4 αφορούν το αδίκημα της καταπολέμησης ορισμένων μορφών ρατσισμού και ξενοφοβίας. Κατηγορείται επίσης για επίθεση για πρόκληση πραγματικής σωματικής βλάβης, για δημόσια εξύβριση και κατοχή επιθετικού οργάνου.

Σημειώνεται πως στον προαύλιο χώρο του Δικαστηρίου Λάρνακας, είχαν συγκεντρωθεί με πανό και πλακάτ ακτιβιστές, που πραγματοποίησαν εκδήλωση συμπαράστασης στην 29χρονη.