Κατηγορητήριο από 50 κατηγορίες σχημάτισε η Νομική Υπηρεσία κατά ανώτερου αξιωματικού της Αστυνομίας, εναντίον του οποίου υποβλήθηκαν σειρά καταγγελιών που αφορούσαν τη συμπεριφορά του. Πρόσφατα η Νομική Υπηρεσία με επιστολή ενημέρωνε τον γενικό διευθυντή του υπουργείου Δικαιοσύνης, Λούη Παναγή, ότι το κατηγορητήριο είναι έτοιμο και ζητούσε να ενημερωθεί ο επηρεαζόμενος ώστε να εφοδιαστεί με τις κατηγορίες και τα υπόλοιπα έγγραφα που υπάρχουν. Οι κατηγορίες κατά του ανώτερου αξιωματικού αφορούν κατ’ ισχυρισμό καταπιεστική συμπεριφορά, ανάρμοστη συμπεριφορά και παράνομη ή άσκοπη άσκηση εξουσίας. Οι πλείστοι που προέβησαν σε καταγγελία προέρχονταν από το Τμήμα στο οποίο προΐστατο ο συγκεκριμένος αξιωματικός. Αρχικά είχε προβεί σε καταγγελία μια γυναίκα αξιωματικός και ακολούθησε σειρά άλλων καταγγελιών από άντρες και γυναίκες. 

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς που εκφράζονται στις καταγγελίες και περιλήφθηκαν και στο κατηγορητήριο για πιθανή μελλοντική πειθαρχική δίκη, είναι και αναφορές για χαρακτηρισμούς γυναίκας αστυνομικού «ως ανεύθυνη», για άλλον αστυνομικό ότι τον αποκάλεσε «ως άχρηστο» και σε άλλον φέρεται να είπε πως «έτσι αποφάσισα έτσι θα γίνει». Μετά την επίδοση του κατηγορητηρίου αναμένεται ότι αυτό θα επιστραφεί πίσω στον δημόσιο κατήγορο ο οποίος θα χειριστεί την υπόθεση σε πειθαρχική δίκη. Ήδη έχει συσταθεί η Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από έναν ανώτερο δικηγόρο της Δημοκρατίας ο οποίος θα προεδρεύει, έναν ανώτερο αστυνόμο και έναν πρώτο διοικητικό λειτουργό του υπουργείου Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι μετά τις καταγγελίες που υποβλήθηκαν κατά του προϊστάμενου, αυτός μετακινήθηκε σε άλλο πόστο. 

Στο κατηγορητήριο περιλαμβάνονται πέραν των 20 μαρτύρων, στην πλειοψηφία τους μέλη της Αστυνομίας. Σημειώνεται ότι για τη διερεύνηση των καταγγελιών, ο Αρχηγός Αστυνομίας διόρισε ερευνώντα λειτουργό ο οποίος συνέταξε πόρισμα το οποίο και διαβιβάστηκε στη Νομική Υπηρεσία. Κρίθηκε ότι δεν προέκυπταν ποινικά αδικήματα αλλά μόνο πειθαρχικά, γι’ αυτό και κινήθηκε η παρούσα διαδικασία. Αξιοσημείωτο είναι πως χρειάστηκε πάνω από ένας χρόνος για να γίνει η έρευνα και να σχηματιστεί το κατηγορητήριο, ενώ δεν αποκλείεται να μη συμπληρωθεί η πειθαρχική δίκη, αφού ο επηρεαζόμενος αφυπηρετεί εντός του 2023.

Τώρα θα αναμένεται η αντίδραση του ανώτερου αξιωματικού ως προς το κατηγορητήριο, ενώ σημειώνεται η πάγια θέση ότι μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο, αυτός θεωρείται αθώος.