Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Ελλάδα, με την κυπριακή αποστολή να δίνει εδώ και μέρες τον δικό της αγώνα απέναντι στην πύρινη λαίλαπα.  Όπως αναφέρει η εκπρόσωπος Τύπου της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου, η κυπριακή αποστολή στην Ελλάδα θα επιχειρεί και σήμερα στην περιοχή Φλαμπούρι, στην Πάρνηθα, όπου βρισκόταν από χθες. 

 Πρόκειται για περιοχή με απότομες πλαγιές, χωρίς ιδιαίτερες προσβάσεις ή μονοπάτια, όπου τα μέλη της κυπριακής αποστολής διενεργούν περιπολίες για την φύλαξή της.

Σύμφωνα με την κα Μιχαηλίδου, ακόμα και ο τραυματίας της κυπριακής αποστολής, αφού έλαβε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και του δόθηκε ο απαραίτητος χρόνος ξεκούρασης, αξιοποιείται αναλαμβάνοντας ρόλο στο τοπικό συντονιστικό κέντρο.

Μαζί με πεζοπόρα τμήματα του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος τα μέλη της αποστολής οριοθετούν την περιοχή της καμένης έκτασης και αντιμετωπίζουν αναζωπυρώσεις.

Σύμφωνα ακόμη με τον εκπρόσωπο Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, όλοι είναι καλά στην υγεία τους και συνεχίζουν με όλες τους τις δυνάμεις να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους.