Η πόλη της Νέας Υόρκης είναι έτοιμη να ξανακλείσει σχολεία και καταστήματα σε εννέα συνοικίες του Μπρούκλιν και του Κουίνς, όπου παρατηρείται κατακόρυφη αύξηση των κρουσμάτων της επιδημίας του κορονοϊού τις τελευταίες δύο εβδομάδες, δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος της πόλης Μπιλ ντε Μπλάζιο.

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης διευκρίνισε ότι θέλει τα μέτρα να τεθούν σε ισχύ από την Τετάρτη και περιμένει την σύμφωνη γνώμη του κυβερνήτη Αντριου Κουόμο.

Εάν εγκριθούν, θα είναι η πρώτη φορά που η πρώτη αμερικανική μητρόπολη, που εξελίχθηκε σε υπόδειγμα ελέγχου της επιδημίας μετά τον θάνατο 24.000 ανθρώπων, θα είναι υποχρεωμένη να κάνει βήματα πίσω στην άρση των μέτρων του.

Διπλασιάστηκαν σε ένα 24ωρο τα κρούσματα στην Βρετανία

Μισό εκατομμύριο φτάνουν τα κρούσματα του κοροναϊού στη Μεγάλη Βρετανία, όμως το ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι τις τελευταίες ημέρες ο ημερήσιος αριθμός διπλασιάζεται από τις 7.000 στις 14.000.

Η κυβέρνηση Τζόνσον λέει ότι τη ζήτημα που έχει προκύψει είναι τεχνικής φύσεως, αφού δεν είχαν περαστεί στο σύστημα χιλιάδες κρούσματα την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου.

Η εκτόξευση ωστόσο του αριθμού των κρουσμάτων εγείρει ερωτήματα για τη διαχείριση της πανδημίας στην Αγγλία, με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης να κατηγορεί τον Μπόρις Τζόνσον ότι έχει χάσει τον έλεγχο της πανδημίας.

Ο πρωθυπουργός της Μ. Βρετανίας, μιλώντας στο BBC, είπε ότι οι επόμενοι μήνες δε θα είναι καθόλου εύκολοι αλλά οι πολίτες πρέπει να αντιμετωπίζουν άφοβα τον φονικό ιό, χρησιμοποιώντας την κοινή τους λογική.

Πηγή: philenews / ΑΠΕ-ΜΠΕ / in.gr