Ένα καθημερινό και εν πολλοίς ολοήμερο χάος επικρατεί, με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στους δρόμους της Λευκωσίας κι αυτό δεν πρόκειται να λυθεί σύντομα αναλογιζόμενοι την κατάσταση που επικρατεί με τα εν εξελίξει και τα μελλοντικά έργα στην πρωτεύουσα.
 
Μιλώντας στο Philenews, ο Βοηθός Διευθυντής του Τμήματος Τροχαίας Αρχηγείου, Χάρης Ευριπίδου, κατέστησε σαφές ότι αν δεν τελειώσουν τα μεγάλα έργα της Λευκωσίας, το θέμα με την κυκλοφοριακή συμφόρηση σε ώρες αιχμής θα υπάρχει.
 
Ερωτηθείς για την περσινή μεγάλη εκστρατεία της Αστυνομίας, η οποία είχε χαρτογραφήσει το πρόβλημα της τροχαίας κίνησης και με ελικόπτερο, εξήγησε ότι το συμπέρασμα που εξήχθη είναι πως τα πράγματα που μπορούν να γίνουν σε φώτα τροχαίας είναι περιορισμένα.
 
 
Κι αυτό, επειδή βρίσκονται σε εξέλιξη τα μεγάλα έργα της ανάπλασης της Λεωφόρου Καλλιπόλεως, της πλατείας Ελευθερίας και της κλειστής για πολλούς μήνες Λεωφόρου Ομήρου, ενώ αναμένεται να ξεκινήσει και η ανάπλαση της Κυριάκου Μάτση, πριν να μετατραπεί σε εργοτάξιο και η Λεωφόρος Μακαρίου.
 
Όπως είπε, ο κ. Ευριπίδου, υπάρχουν τεχνικά μέσα που μπορούν να πραγματοποιηθούν, όπως η ρύθμιση του χρόνου των φώτων τροχαίας στη Λεωφόρο Λεμεσού (Φώτα Καλησπέρα), όπου επιχειρούν τα πρωινά μέλη της Τροχαίας, ωστόσο αυτά δεν είναι αρκετά.
 
«Το πιο σημαντικό», όπως σημείωσε ο Χάρης Ευριπίδου, είναι οι νέες προσφορές για τα λεωφορεία και τα νέα δρομολόγια, ώστε να αυξηθεί η χρήση των λεωφορείων από τους πολίτες.