Πεπεισμένος ότι υπεύθυνη για τον θάνατο της μεγάλης του κόρης, της 9χρονης Τζωρτζίνας, και δη από πρόθεση, είναι η εν διαστάσει σύζυγός του και κατηγορούμενη μητέρα Ρούλα Πισπιρίγκου, δηλώνει ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος χθες πέρασε την πόρτα της ανακριτικής Αρχής για να δηλώσει πολιτική αγωγή. Πρόκειται για μία νομική ενέργεια από πλευράς του πατέρα των τριών παιδιών που δηλώνει ότι υπερασπίζεται την κατηγορία σε βάρος της 33χρονης μητέρας, στην πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας. Με αυτή την εξέλιξη, η Ρούλα Πισπιρίγκου εκτός από τους δικαστές, θα έχει απέναντι της και τον Μάνο Δασκαλάκη. 

Εξερχόμενος της αίθουσας, ο πατέρας προέβη σε δηλώσεις, κάνοντας λόγο για «αδιάσειστα στοιχεία σε βάρος της». 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

 

Συγκεκριμένα, ο Μάνος Δασκαλάκης ανέφερε: 

«Είναι πολύ δύσκολη στιγμή. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι η γυναίκα – υπόδειγμα που υποστήριζα έκανε κάτι τέτοιο. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν μου είχε δώσει κανένα δείγμα, είμαστε σοκαρισμένοι, είμαστε συνεργάσιμοι με τις Αρχές. Τα στοιχεία σε βάρος της είναι αδιάσειστα και πολλά, δεν έχω να της πω κάτι». 

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέχρι τώρα υπήρχαν δύο ιατροδικαστικές εξετάσεις που δεν έδειχναν εγκληματολογική ενέργεια. 

Όπως μεταδόθηκε στην Ελλάδα, η πρώτη αντίδραση της κατηγορούμενης, από τις Φυλακές Κορυδαλλού, όπου κρατείται από προχθές, για τη στάση του εν διαστάσει συζύγου της, ήταν ότι αισθάνεται λύπη και απογοήτευση. «Με παρατάει και στρέφεται εναντίον μου ενώ εγώ κατηγορούμαι άδικα. Μέχρι χθες, έλεγε άλλα», ανέφερε η ίδια σε τηλεοπτικό κανάλι.  

Τη σκυτάλη πήρε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη, Δημήτρης Καράμπελας, ο οποίος έκανε λόγο για «στυγνή δολοφονία του παιδιού». 

«Σε συνδυασμό με τα δείγματα των τοξικολογικών εξετάσεων, οι εμπειρότατοι αστυνομικοί του ανθρωποκτονιών κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε θάνατο με λήψη κεταμίνης. Τα συμπεράσματα αυτά των προανακριτικών Αρχών επιβεβαίωσαν ο εισαγγελέας και η ανακρίτρια τόσο σε πρώτο χρόνο με την έκδοση του εντάλματος σύλληψης, όσο και σε δεύτερο χρόνο με την προφυλάκιση της κατηγορούμενης. Ο εντολέας μου μετά το αρχικό σοκ είναι πεπεισμένος ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε εγκληματική ενέργεια, πίσω από την οποία είναι η κατηγορούμενη. Πρόκειται για μια στυγνή δολοφονία που τελέστηκε σε απόλυτα ήρεμη ψυχική κατάσταση και με μεθοδικότητα, αν λάβουμε υπόψη ότι είχαν προηγηθεί άλλες πέντε απόπειρες, όπως αναφέρεται στη δικογραφία για την οποία σήμερα ενημερωθήκαμε», επεσήμανε ο κ. Καράμπελας. 

Ο Μάνος Δασκαλάκης αναμένει τώρα και τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αίτια θανάτου των άλλων δύο κοριτσιών του, της Μαλένας και της Ίριδας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν αποκλείεται το κλειδί στην υπόθεση που θα δέσει όλα τα γεγονότα, να είναι η μικρούλα Ίριδα, το παιδί που πέθανε στο σπίτι (ενώ τα άλλα δύο απεβίωσαν σε νοσοκομεία). Κι αυτό διότι, στο φάκελο της μπήκε ακόμη μια αιτία θανάτου (πνευμονικό οίδημα), και δη από την προϊστάμενη της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας που μελετά την υπόθεση. Αυτό φαίνεται να καταρρίπτει την αρχική έκθεση, ότι δηλαδή το βρέφος έσβησε στο σπίτι από παθολογικά αίτια. 

Διερεύνηση και για στενό συγγενικό πρόσωπο της 33χρονης

Η Ίριδα αναμένεται να «μιλήσει» και για άλλο σημαντικό στοιχείο, που εξετάζουν οι Αρχές. Για το κατά πόσο, την ώρα του θανάτου της στο σπίτι, εκτός από τη μητέρα της, εκεί βρισκόταν και στενό συγγενικό πρόσωπο της κατηγορούμενης. Οι πληροφορίες τοποθετούν το πρόσωπο αυτό στην εξίσωση, και δεν αποκλείεται σύντομα να τεθεί υπό σύλληψη για διευκόλυνση των ανακρίσεων. 

Σύμφωνα μάλιστα, με τον αστυνομικό συντάκτη του «Βήματος» και των «Νέων», Βασίλη Λαμπρόπουλο, υπάρχουν τρία σημεία που αναλύονται από τους αστυνομικούς:

> Το πρώτο έχει να κάνει με τις ώρες του θανάτου της Ίριδας. Το πρόσωπο που εξετάζεται τώρα φαίνεται να μπέρδεψε τα γεγονότα. Άλλα κατέθεσε στην Αστυνομία τότε και άλλα είπε πριν από λίγες μέρες σε τηλεοπτική συνέντευξη. 

> Το δεύτερο σημείο έχει να κάνει με τη σχέση του ζευγαριού. Κι αυτό διότι, φαίνεται πως οι ημερομηνίες των δραματικών γεγονότων με πρωταγωνιστές τα παιδιά, συνέπιπταν με σοβαρές κρίσεις στο γάμο Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου.

> Το τρίτο σημείο έχει να κάνει με τα προβλήματα υγείας της 33χρονης. Το συγγενικό πρόσωπο λέει ότι ήταν υγιέστατη, κάτι που έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις αναρτήσεις της ίδιας. 

 

Κακοποιήθηκε  ή όχι η Τζωρτζίνα;

Ψάχνουν την άκρη για  ενδεχόμενη κακοποίηση της Τζωρτζίνας το 2014,  ενώ κλειδί είναι η μικρούλα Ίριδα

Τα τελευταία 24ωρα στο παζλ της πολύκροτης υπόθεσης μπήκε ένα ακόμη κομμάτι, ιδιαίτερα σοβαρό. Το ενδεχόμενο κακοποίησης της Τζωρτζίνας το 2014, όταν το παιδί ήταν ακόμη βρέφος. Όπως υποστηρίζεται μάλιστα, για το περιστατικό έγινε αναφορά και στο Χαμόγελο του Παιδιού, με τις κατηγορίες τότε να αφορούν και τους δύο γονείς. Σημειώνεται ότι ο πατέρας διέψευσε τα περί κακοποίησης της Τζωρτζίνας, ενώ αναφερθείς στο θρίλερ με τον θάνατο της σπιτονοικοκυράς τους, δήλωσε ευχαριστημένος που οι Αρχές ερευνούν το θέμα «για να φανεί η αλήθεια». Στο σημείο αυτό αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αρχές κλείδωσαν το «TAXIS» του Δασκαλάκη, κάτι που σημαίνει, σύμφωνα με τα ελλαδικά ΜΜΕ, ότι αρχίζει έρευνα για τις οικονομικές του συναλλαγές και τα ακίνητα που ενδεχομένως έχει στην κατοχή του. Στοιχεία που σχετίζονται με την περίπτωση της σπιτονοικοκυράς του ζευγαριού Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. 

Αναφορικά με την πληροφορία για κακοποίηση του παιδιού, η μητέρα της Πισπιρίγκου την επιβεβαίωσε μεν, αλλά με άλλη εκδοχή. Ότι δηλαδή, το βρέφος βρισκόταν σε σπίτι συγγενικού προσώπου και όταν η κόρη της πήγε να το πάρει, το βρήκε μελανιασμένο και το μετέφερε στο νοσοκομείο. Άρα, δεν ήταν η αίτια για την κακοποίηση. Μάλιστα, αναφέρθηκε και σε δεύτερο περιστατικό σε βάρος του παιδιού από το ίδιο συγγενικό πρόσωπο, ωστόσο δεν δόθηκαν πειστικές απαντήσεις στο ερώτημα «γιατί η μητέρα εμπιστεύθηκε το παιδί της στον ίδιο άνθρωπο, αφού την πρώτη φορά το βρήκε μελανιασμένο, προφανώς χτυπημένο».