Στις 22 και 23 Απριλίου, το Κέντρο Εικαστικών Τεχνών και Έρευνας στη Λευκωσία υποδέχτηκε 160 μαθητές από δημόσια σχολεία της Κύπρου που συμμετείχαν στις εκπαιδευτικές συνεδρίες που διοργάνωσε το BE OPEN Foundation και αφιερώθηκαν στην Κυπριακή Χειροποίητη Κληρονομιά.

Η πρωτοβουλία αυτή επινοήθηκε με στόχο τη διάδοση και διατήρηση των παραδοσιακών τεχνικών παραγωγής υφασμάτων της Κύπρου. Κάθε συνεδρία περιελάμβανε μια διάλεξη για την επιχειρηματικότητα που σχετίζεται με τη χειροτεχνία και ένα master class για την παραδοσιακή κυπριακή υφαντική.

Η διάλεξη προετοιμάστηκε από τη νεαρή επιχειρηματία Ανδριανή Παναγίδη, η οποία μοιράστηκε το δικό της ταξίδι από την αρχή της εξερεύνησης της πολιτιστικής της κληρονομιάς μέχρι την ίδρυση μας επωνυμίας μόδας που εμπορεύεται αξεσουάρ και ρούχα διεθνώς.

«Χαίρομαι που είμαι μέρος αυτού του έργου και ευχαριστώ το BE OPEN και την κυρία Baturina για την ευκαιρία να εκφράσω τον ενθουσιασμό μου για τα παραδοσιακά υφάσματα της Κύπρου, καθώς και την εμπειρία μου από την οικοδόμηση μιας μάρκας σύγχρονης μόδας με αγάπη και σεβασμό για τη δεξιοτεχνία που ενσωματώνει ένα σημαντικό μέρος της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Είναι ζωτικής σημασίας να διδάξουμε στα παιδιά ότι αυτές οι παραδόσεις εξακολουθούν να υπάρχουν και ότι η εξερεύνηση τους μπορεί να είναι τόσο συναρπαστική και ικανοποιητική όσο ποτέ», ανέφερε η νεαρή επιχειρηματίας.