Δυσκολεύομαι να συλλάβω σε όλη τη διάστασή της, την σημειολογία αυτού του τεράστιου, μακρόστενου οβάλ τραπεζιού στο οποίο ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, τοποθετεί τον εαυτό του απέναντι σε όποιον καλεσμένο του.

  Την περασμένη εβδομάδα τοποθέτησε στην μια άκρη του 5μετρου οβάλ τραπεζιού τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν, και χθες έβαλε στην ίδια θέση τον Καγκελάριο της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς. 

  Η Γκάρντιαν ξεκινά την ανάλυση του φαινομένου με ένα εξίσου τεράστιο ερωτηματικό: Παιχνίδι δύναμης ή παράνοια; Αφήνοντας όμως και ένα παραθυράκι ελαχίστης λογικής, για το ενδεχόμενο να πρόκειται για έστω και παρατραβηγμένο μέτρο προστασίας από covid. 

  Στην περίπτωση του Γάλλου Προέδρου, φέρεται πράγματι ο cοvid να είναι η αιτία. Το πρακτορείο Ρόϊτερς, επικαλούμενο «εμπιστευτικές γαλλικές πηγές», λέει ότι επελέγη αυτή η λύση του «τραπεζιού-απόσταση», επειδή ο Μακρόν αρνήθηκε να υποβληθεί σε μοριακό τεστ PCR προκειμένου η προσωπική φρουρά του Πούτιν να του επιτρέψει να καθίσει κοντά του, χωρίς μάσκα. 

  «Δεν μπορούσαμε να αποδεχθούμε να αποκτήσουν πρόσβαση στο DNA του προέδρου μας» φέρεται να λένε οι Γάλλοι. Συμπληρώνοντας μάλιστα ότι ο Μακρόν έκανε μοριακό τεστ πριν αναχωρήσει από τη Γαλλία, και με την άφιξή του στη Μόσχα έκανε και συμπληρωματικό τεστ αντιγόνου. Και τα δύο, αρνητικά. «Οι Ρώσοι μας είπαν ότι ο Πούτιν πρέπει να παραμείνει σε μια αυστηρή υγειονομική φούσκα», εξήγησε η δεύτερη γαλλική πηγή στο Ρόιτερς.

  Δεν ξέρουμε εάν τηρήθηκε το ίδιο… πρωτόκολλο και με τον Γερμανό Καγκελάριο, που συναντήθηκε χθες με τον Πούτιν στο Κρεμλίνο, και ο οποίος επίσης τοποθετήθηκε στην άλλη άκρη του κιτς τραπεζιού. Ο ισχυρισμός πάντως ότι οι άνθρωποι που φροντίζουν για την ασφάλεια τόσο ισχυρών και σημαντικών προσώπων, σε καμία περίπτωση δεν θα άφηναν κανέναν άλλον ούτε καν να τους αγγίξει με βελόνα, ασφαλώς και έχει βάση. Ιδίως όταν αυτός ο «κανένας άλλος», είναι γέννημα-θρέμμα ενός καθεστώτος που δεν έχει ακόμα απελευθερωθεί από κακές συνήθειες του παρελθόντος…

  Ας μη ξεχνάμε ότι ο Πούτιον υπηρέτησε στη διαβόητη Κα Γκε Μπέ!

  Επιστρέφοντας στη σημειολογία του τεράστιου τραπεζιού, σκέπτεται κάποιος μήπως το σχήμα του μπορεί να σχετίζετε και με το Οβάλ Γραφείο του Λευκού Οίκου, σε ένα παράδοξο Game of Thrones, όπως παιδεύει το μυαλό του ο Όλιβερ Χολμς της Γκάρντιαν, που προσπαθεί να βρει κάποια άκρη ενδιαφέρουσα σε αυτήν την ιστορία.

  Όλοι έχουμε προσέξει την κυριαρχία του λευκού, κρεμώδους χρώματος στο δωμάτιο εκείνο, το επιτραπέζιο μπουκέτο στη μέση, και τα κυλινδρικά στηρίγματα της όλης κατασκευής, υπενδεδυμένα με 5 μικρές κολώνες έκαστο. 

  Οι Γάλλοι ονόμασαν Τρίποδο Κολοσσό το τραπέζι-έκτρωμα. Πέντε ώρες κράτησε η συνάντηση του Μακρόν με τον Πούτιν, και δεν κατάφερε να αποσπάσει έστω ένα ψήγμα ελπίδας για το Ουκρανικό. Οι σημειολόγοι, που έχουν κάνει πάρτι με το οβάλ τραπέζι, πιστεύουν ότι όλο αυτό το υπερβολικό, κιτς σκηνικό επηρέασε αρνητικά τον Γάλλο Πρόεδρο που, όπως και να το κάνουμε, έχει μια φινέτσα.

  Ο Γερμανός Καγκελάριος, εάν κρίνουμε και από το γεγονός ότι η συνάντησή του με τον Πούτιν, εκεί στην Αίθουσα του Θρόνου, συνέπεσε με τη διαρροή της πληροφορίας ότι η Μόσχα αρχίζει σταδιακή απόσυρση στρατευμάτων της από την Ουκρανία, ενδέχεται να μην σκιάστηκε καθόλου από το «στήσιμο» της συνάντησης, είπε όσα είχε να πει, και θεωρεί την αποστολή του επιτυχή…

  Γενικά, στην ανάλυση της «Γλώσσας του Σώματος», εκείνος που τηρεί μεγάλες αποστάσεις από τον συνομιλητή του, αντλεί δύναμη από αυτό. Και ταυτόχρονα έχει τον αντίπαλό του στου διαόλου τη μάνα, κατά τα αυτοκρατορικά πρότυπα όπου απαγορεύεται να πλησιάζεις την Αυτού Μεγαλειότητα!